X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Villarreal 0-2 Real Madrid

Kaka je dosegel svoj prvi uradni gol za Real

Real Madrid je potreboval zmago na El Madrigal, da ohrani korak z vrhom lestvice in prav to, je tudi storil. Bila je težka in borbena tekma med dvema ekipama, ki igrata podoben nogomet na oko. Prvi gol na srečanju je že v drugi minutu dosegel Cristiano Ronaldo, v drugem polčasa pa je z enajstih metrov svoj prvi uradni zadetek v belem dresu dosegel tudi Kaka, s čimer je Real knižil že četrto zaporedno zmago v španskem prvenstvu oz. peto v letošnji sezoni.

Pellegrini je bil pred prvim sodniškim piskom prisiljen narediti zamenjavo v prvi postavi, saj se je na ogrevanju poškodoval Garay, tako je namesto Garaya v prvi postavi začel Gago. Argentinec je zavzel položaj na sredini, Sergio Ramos se je preselil ne mesto centralnega branilca, njegovo mesto na desnem bočnem branilskem položaju pa je zasedel Lass. Tako smo videli tudi spremembo taktične postavitve in sicer iz pogostejše 4-4-2, v 4-3-3 z Granerom, Gutijem in Gagom na sredini, Cristiano Ronaldo je začel na levem krilu, Kaka na desnem in Higuain na sredini napada.

Nista pretekli še celi dve minuti, ko je Real Madrid še enkrat pokazal svojo moč. Cristiano Ronaldo je še drugič zapored dosegel hiter gol že na začetku tekme (v nedeljo je proti Xerezu zadel že po 45 sekundah po prvem sodniškem pisku), potem ko je žogo prejel na levi strani, po podaji Sergia Ramosa, je Portugalec najprej s hitrim tekom in odličnim preigravanjem izigral domačo obrambo in nato z močnim strelom iz slabih 25 metrov v desni spodnji vratarjev kot, premagal Diego Lopeza.

Villarreal se kljub hitro prejetemu goli ni vdal in v nadaljevanju dal vse od sebe, da bi izenačil, vendar je bila obramba belih vedno na pravem mestu in ni pustila nobenih možnosti domači ekipi za zadetek. Real Madrid je na drugi strani večkrat iz protinapadov ogrozil domača vrata, ob enem pa tudi prevzel posest nad žogo. Tako Higuain v 23. minuti ni imel sreče in Ronaldo je bil blizu drugemu golu v 34. minuti, potem ko je bil po drugem rumenem kartonu izključen Gonzalo. Blizu zadetku je bil Ronaldo tudi v 45. minuti, potem ko mu je iz kota lepo podal Granero, vendar je strel Ronalda šel za malo preko gola. 

V drugem delu igre nobena stran ni imela prevlade in žogo je le s težavo zapustila sredino igrišča. Z igralcem manj igralci Villarreala nikakor niso našli pravega načina, kako priti do kazenskega prostora kraljevega kluba. Real Madrid je poizkušala narekovati tempo in v enainsedemdeseti minuti jim je uspelo zabiti še zadnji žebelj v krsta domačih, potem ko je sodnik Mejuto Gonzalez pokazal na belo točko zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru Angel. Priložnost za prvi uradni gol v dresu kraljevega kluba je dobil Kaka, ki tudi ni izpustil iz rok in tako postavil končni rezultat 0-2.

Real Madrid ima tako pred tekmo v soboto proti Tenerifam že štiri zaporedne zmage v prav toliko odigranih tekmah.

villarreal real madrid

Stadion: El Madrigal, 21.000 gledalcev
Sodnik: Mejuto Gonzalez
Villarreal 0-2 Real Madrid