X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Prihodnost evropske košarke

tinypic.com

Realmadrid.com se je pogovarjal z letošnjo okrepitvijo Novico Veličković, ki je med drugim bil tudi ena od zvezd srbske ekipe na zadnjem EuroBasketu na Poljskem. Novica vztraja, da ekipa še dobiva na obliki in da bo potrebno računati na njo.

Kakšni so bili vaši prvi dnevi, kot je Madridista?
Bilo so super. To je prvič, da bom zaigral v klubu izven svoje rodne države. Sem pravkar prišel in sem nervozen, da spoznam svoje soigralce in trenerje. To bo zabavna in velika izkušnja.

Ali se že počutite kot član košarkarske družine Real Madrida?
Vsi moji soigralci so bili zelo prijazni in ustrežljivi. Prvi dan je bilo težko, vendar sem sedaj v redu. Veliko se pogovarjam s soigralci.

Kateri igralec vas je najbolj navdušil do sedaj?
Vsak igralec Real Madrida je vrhunski. Ne bi bil tukaj, če temu ne bi bilo tako. Vsak ima različne sposobnosti, smo pa vsi dobri.

Kaj lahko prispevate tej ekipi?
Lahko prispevam energijo in trdo igro. Prav tako pa sem lahko dober soigralec.

Kako bi ocenili srebrno medaljo Srbije na pravkar končanem evropskem prvenstvu na Poljskem?
Bilo je veliko doživetje. Imeli smo najmlajšo ekipo na turnirju. To je bila velika priložnost za srbsko košarko po sedmih ali osmih sušnih letih. Osvojili smo drugo mesto za Španijo. Bili so najboljša ekipa, vendar sem zadovoljen z drugim mestom. Morda lahko več storimo že naslednje leto na svetovnem prvenstvu.

Španija je bila boljša iz tekme v tekmo.
Premagali smo Španija v prvi delu turnirja, vendar so nas potolkli v finalu. Imajo odlično ekipo. Pau Gasol je neverjeten, toda ni bil sam. Bili so boljši iz tekme v tekmo, kakor tudi Gasol.

Ali ste govorili z vašim novim soigralci med turnirjem?
Sem, vendar je bilo veliko tekem in smo morali počivati. Govorili smo vedno, ko smo videli drug drugega.

Kako potekajo priprave  v kampu Avila?
Tukaj je fantastično. To je odličen kraj in lep hotel. Vedno je dobro, da smo skupaj na takšnem mestu. Priprave v kampu potekajo odlično. Sem že nestrpen, da začnemo igrati in zmagovati.

Kaj veste o vašem prvem nasprotniku, Caja Laboral?
Sergi Vidal in Pablo Prigioni sta tam igrala prejšnjo sezono in sta mi povedal, da je dobra ekipa. V zadnjih desetih letih so osvojili veliko. Morali bomo igrati dobro, da jih bomo premagali. Bo pa to dobra priložnost, da vidimo, kako daleč smo s formo. To prva naša uradna tekma s celotno ekipo in dobra priložnost, da pokažemo, kako močni smo.

Kateri je vaš glavni cilj za to sezono?
Za vse na svetu bi dal, da bi bil zdrava. Hočem, da igramo dobro, ostanemo zdravi, po možnosti zmagamo vsako tekmo in na koncu dvignemo pokal, če bo to mogoče. Real Madrid je eden izmed najpomembnejših ekip v Evropi in vedno igramo na zmago.
tinypic.com tinypic.com