X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Zelo posebna tekma za brata Xabi in Mikel Alonso

Xabi in Mikel Alonso

Brata Xabi in Mikel Alonso, sinova legendarnega igralca Real Sociedad Perico Alonsa, sta se danes na tekmi Real Madrid – Tenerife prvič pomerila med seboj vsak za svojo ekipo.

Oba igralca sta odraščala v akademiji Real Sociedada, kjer sta tudi igrala skupaj med letoma 2001 in 2004. Tisto leto je Xabi odšel v Liverpool. Mikel je ostal pri Real Sociedadu do leta 2007, ko je podpisal za Bolton. Kljub dejstvu, da sta oba igrala v Premier League, nita nikoli imeli priložnost igrati drug proti drugemu. Mikel se je vrnil v Španijo k Numanciji, v lanskem zimskem prestopnem roku, pa je podpisal za Tenerife. Ekipi iz otoka pa je lani tudi pomagal ponovno priti nazaj v prvo ligo. V vmesnem času je Xabi postal pomemben igralec Liverpoola in španske reprezentance, s katero je tudi zmagal na Euro 2008, pred letošnjo sezono pa je prišel v kraljevi klub in v 5. krogu La Lige, je prvič stal na nasprotni strani, kot njegov dve leti starejši brat Mikel.