X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Tenerife

tinypic.com

Peta zaporedna zmaga za bele v La Ligi, potem ko so bili na Bernabeu s 3-0 boljši od Tenerife. Gola za kraljevi klub sta dosegla Benzema (2) in Kaka. Igralci Tenerif so se trdo borili in dokazali, da lahko še igrajo pomembno vlogo v tem letu.

Manuel Pellegrini je še enkrat uporabil njegov sistem rotacij in tako na klop postavil Kakaja, namesto njega pa je v prvi postavi začel Granero, saj je bil Brazilec edini igralec, ki je začel prav vse prejšnje tekme. Po desetih tekmah prepovedi igranja, se je v prvo postavo vrnil tudi Pepe, prav tako pa se je po poškodbi vrnil Alonso.

Tenerife si je prizadeval od začetka, da bi ohranil žogo čim dlje v svoji posesti, da bi tako preprečili razvoj igre domače ekipe. Domači so tako v prvem polčasu imeli kar nekaj težav, da so povezali igro med seboj, kljub Graneru in Ronaldu, ki sta ustvarjala v napadu. Prvo priložnost na tekmi je imel Drenthe, potem ko je poizkusil z močnim strelom v drugi minuti. Po drugi strani pa je Tenerife postajal vse nevarnejši in imeli celo kar nekaj lepih priložnosti pred vrati Casillasa.

Gostujoča ekipa je v zaključku napada vedno iskala napadalca Nina, da bi le ta zaključil napad s strelom, vendar mu nikoli ni uspelo presenetiti Pepeja in Albiola v obrambi. Real Madrid je postajal nevarnejši šele po pol ure igranja, ko je Cristiano streljal na gol od daleč, njegov strel je bil blokiran, a je žoga prišla do samega Raula, ki pa ni uspel izkoristiti odlične priložnosti (27′). Benzema je odličen prodor na levem krilo, po katerem je prišel tudi do strela, vendar je gostujoči vratar obranil njegov strel.

Na začetku drugega polčasa je Pellegrini naredil nekaj sprememb in tako v igro poslal Kakaja in Gutija namesto Granera in Ramosa. Samo Po dveh minutah igranja v drugem polčasu je Xabi Alonso z levega krila poslal v kazenski prostor uporaben predložek, kjer je bil najvišji Benzema, ki je tako z glavo dosegel prvi gol na srečanju (47′). Beli so začeli igrati veliko bolj sproščeno in ob enem začeli napadati gol Tenerif. Ronaldo si je pridobil žogo na polovici Reala, potem pa je z žogo pretekel polovico igrišča, vse do gola, pri tem je preigral kar nekaj gostujočih igralcev. Na koncu je prišel tudi do strela, vendar je njegov strel čudežno obranil Aragoneses (55′), vendar je bila publika na Bernabeu navdušena in pozdravila poteze Portugalca s stoječimi ovacijami. Sledila je dolga podaja Drentheja čez celotno igrišče proti gostujočemu golu, kjer je bil najspretnejši Benzema in dosegel še svoj drugi gol na tekmo (57′).

Kljub lepemu vodstvu kraljevega kluba, Tenerife niso nikoli obupale in vsake toliko časa tudi ogrozile Casillasa. Omar je skoraj zadel, potem ko je preigral Lassa, vendar je žogo zadela le daljšo vratnico (65′). Trinajst minut pred koncem tekme, pa je vse dvome s prekrasnim strelom iz roba kazenskega prostora razblinil Kaka (77′).

postava

Stadion: Santiago Bernabeu
Sodnik: Muniz Fernandez
Real Madrid 3-0 Tenerife

tinypic.com tinypic.com tinypic.com