X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Iker Casillas je prijel do sedaj le dva gola v La Ligi

Real Madrid je zmagal na petih zaporednih tekmah La Lige, pri tem pa je dobil le dva gola. Iker Casillas je tako znova napovedal kandidaturo za osvojitev trofeje Zamora, ki jo prejme vratar, ki prejme najmanj golov v celotnem prvenstvu. Trenutno Iker ni bil premagan v španskem prvenstvu že 401 minuto.

Valeron je bil zadnji, ki je premagal Casillasa v 47-i minuti na prvi tekmi sezone med Real Madridom in Deportivom, vse od takrat pa Iker ni prijel v La Ligi nobenega gola več.

Varovanci Manuela Pellegrinija se zavedajo, da je enako pomembno, kot doseganje golov, pomembno tudi to, da ne dobiš gola, kar jim je uspelo do sedaj na tekmah proti Espanyolu, Villarrealu, Tenerifam in Xerezu.

Iker Casillas tako zaradi dobre obrambe, kot tudi zaradi svojih dobrih obramb trenutno vodi na lestvici za prestižno trofejo Zamora. Seldili mu vratar Seville Palop in Barcelonin Valdez, ki sta ob prejela po tri gole. Iker je prej omenjeno trofejo osvojil že ob koncu sezone 2007/08, ko je dopustil le 32 golov v 36 tekmah in tako pomagal Real Madridu pri naslovu prvaka.

Obramba Reala je bila že do sedaj zelo močna, z vrnitvijo Pepeja in Sergia Ramosa v ekipo, pa ima trener na voljo še več obrambnih možnosti in kombinacij.

V sezoni 2007/08 je uspelo Casillasu obdržati mrežo nedotaknjeno kar šest tekme oz. celih 573 minut. Torej za porušitev tega rekorda ima Iker na voljo še dve tekmi in 173 minut igre.