X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Karim Benzema

Kaj menite o Olympiqueu iz Marseilla?

So odlična ekipa. Vsako leto igrajo v Ligi prvakov. Vemo, da imajo dobre igralce in da so se zelo okrepili. Marseille igra fizični nogomet in v sebi skriva izredno veliko potenciala, zato sem prepričan, da nas čaka težka tekma.

Marseillevi navijači imajo v Španiji slab ugled. Menite, da se bodo tudi jutri obnašali tako, kot so se proti Atleticu iz Madrida?

O tem se sploh nismo pogovarjali. Njihovi navijači bodo prišli z namenom podpiranja svoje ekipe. Menim, da so isti navijači, kot vsi ostali.

S kakšnimi rešitvami lahko pride na dan ekipa, da bi čimbolj izkoristili vaše gibanje in potencial?

Imamo štiri odlične napadalce in včasih se na igrišču znajdemo sočasno, vendar to ni problem. Zmagujemo tekme, o taktiki pa  odloča trener.

Proti Tenerifam ste dvakrat uspeli zadeti. Ali na vas sistem rotacij ne vpliva?

Z zadetkoma sem zelo zadovoljen. Igrali smo dobro, vendar se trener odloča o tem kdo bo igral in kdo ne. Ne vem, kdo bo jutri začel v prvi enajsterici.

V Španiji ste sedaj že tri mesece. Kako se počutite?

Počutim se odlično saj igram z neverjetnimi nogometaši. Upam, da se bom tudi jutri dobro odrezal. Tukaj se počutim odlično.

Kako ste se privadili na Real Madrid?

Napadam bolj kot sem pri Lyonu. Včasih sem si moral sam priboriti žogo bližje sredini igrišča, sedaj pa ob Kakaju tega ne rabim več. Zelo mi olajšuje stvari.

Projekt Real Madrida je zelo ambiciozen. Kaj menite o investicijah v klub, ki jih je napravil Florentino Perez?

Predsednik je zapravil veliko denarja, saj je želel imeti konkurenčno ekipo. To je tudi dosegel. Real Madrid je močna ekipa z odličnimi igralci.

Vedno ste se dobro odrezali proti Marseillu…

Res je, vendar to sezono nisem spremljal njihovih tekem. Upam, da jutri uspemo doseči dober rezultat.

Kako se spopadate s pritiskom na in izven igrišča? Kakšno je vaše življenje?

Počutim se odlično. Pritisk je resnično velik, vendar se z njim dobro spopadam.

Česa se spomnite o Fernandu Morientesu kot igralcu Reala iz Madrida?

Je odličen napadalec in zelo dober igralec. Spominjam se njegove predstave proti Valenciji v Ligi prvakov in kako je z glavo zabil prvi zadetek. Prav tako se spominjam njegove sezone z Monacom, s katerim je uspel priti do finala CL. Morali bomo paziti nanj.