X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Pellegrini je zadovoljen z ekipo

Lass in Guti nista trenirala z ekipo.

Lass ni na listi vpoklicanih saj je staknil poškodbo rame. Guti in Ramos sicer sta na listi, vendar še ne vemo če bosta pripravljena za igro.

Bo odsotnost Lasa spremenila vaše načrte?

Ko se nekdo poškoduje, to vedno vpliva na našo igro. Tudi Arbeloaa je poškodovan in ne bo mogel igrati na poziciji desnega bočnega branilca, prav tako ne vemo kako bo z Ramosom. Zaupam v ekipo, vendar še vedno ne vem kaj bom storil pred jutrišnjo tekmo.

Kaj veste o Olympiqueu?

Vse. Ogledali smo si njihove tekme proti Milanu, Griondinu in Valenciennesu. Seznanjeni smo z načinom igranja njihovih igralcev in načinom njihovega nogometa.

Imajo vaši igralci v napadu svobodo, da sami odločajo o njihovih potezah?

Vedno moramo v obzir vzeti več dejavnikov. Igralci ne uporabljajo že vnaprej določenih potez, trikov, kar nam dovoljuje da zabijamo tako veliko število zadetkov.

Ste zaskrbljeni da vaš sistem rotacij ne bi enakovredno razdelil igralnega časa med vse igralce? Trenutno npr, bo Benzema igral manj od Raula, ki je od njega starejši za 10 let.

Rotaicje niso problem pravičnosti. Izvajajo se na podlagi predstav, odigranih minut, nasprotnika. Prav tako na odločitve vplivajo vsakodnevni treningi. Ne moreš določiti točnega števila odigranih minut, ki jih bodo igralci do konca leta odigrali v tem sistemu.

Kakšno je vašo mnenje o predstavah Benzemaja?

Benzema je mlad igralec, ki se šele navaja na nov klub. Pomembno je da zadeva, enako kot velja tudi za Higuaina. Z obema predebatiram njune predstave, vendar sem zadovoljen s predstavami celotnega moštva.

Kaj se zgodi če ekipa izgubi, medtem ko sta na klopi Cristiano ali Kaka?

Vem, da bom tvegal če ju pustim na klopi, vendar se njun talent ne razlikuje toliko od talenta ostalih igralcev. Prišel bo tudi čas, ko ju bom posedel. Morda se kdo s tem ne bo strinjal, vendar igralci to vedo in razumejo. Vsi igralci se odzivajo na moje želje.

Kakšno je vaše mnenje o Olympiqueu in kaj vas najbolj skrbi?

So dobra ekipa, ki igra trd nogomet. Imajo dobre nogometaše kot je Lucho Gonzalez, ki ekipi doda prepotrebno iskrico. Morali bomo odigrati dobro, če želimo zmagati.

Guardiola je dejal da glede na statistiko Barcelona ni favorit za ponovno osvojitev evropske krone. Ali statistika pravi, da bi moral zmagati Real?

Ne vem če lahko sklepamo kaj takšnega. O tem bi morali povprašati koga, ki se ukvarja s statistiko. Najboljše ekipe svoje pokažejo na igrišču in ne v statistiki.

Kaj menite o Benzemaju in francoski reprezentanci.?

Spoštujem odločitve ostalih in ne bom obsojal Domenecha. Ob vpoklicu igralcev v reprezentanco je treba upoštevati veliko različnih dejavnikov, vendar nerad analiziram odločitve, ki so jih sprejeli drugi.

Med treningom se niste veliko pogovarjali s Cristianom. Kakšen odnos imate z njim?

Ne vem kako ste vse to lahko opazili v desetih minutah, medtem ko je tekel s trenerjem za fizično pripravo. Med nama ni nobenih problemov. Menim, da ne morete priti do takšnih zaključkov na podlagi zamenjave na prejšnji tekmi. Imava zelo dober odnos.

Kaj menite o investicijah, ki jih je opravil Florentino Perez v svojem ambicioznem projektu?

To je drugo obdobje predsedovanja Pereza in srečen sem da sem del njegovega projekta. Poskusil je zgraditi ekipo z najboljšimi igralci. Projekt pozna do potankosti in sedaj ga želimo izpeljati tudi iz športnega vidika. Vsi smo veseli in vznemirjeni z njegovim načinom dela, kar hočemo dokazati iz tedna v teden.