X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Olympique Marseille

Shrani.si

Real Madrid je spet pokazal svojo moč, potem ko je premagal Olympique Marseille v Ligi prvakov z rezultatom 3-0. Z zmago so ostali beli še naprej vodilni v skupini C, saj jim je kot edini ekipi skupine do sedaj uspelo zmagati obe tekmi. Strelca za kraljevi klub sta bila Cristiano Ronaldo dvakrat in Kaka enkrat iz bele točke.

Real Madrid je imel željo po zmagi že od samega začetka. Manuel Pellegrini si je tokrat zamislil postavitev 4-3-3, kjer je imel Xabi Alonso nalogo zadnjega veznega igralca, Gago in Guti, pa sta zaradi tega imela nekoliko več svobode pred njim na sredini, Cristiano Ronaldo je napadal po levem krilu, Kaka je bil na desnem in Benzema v sami konici napada.

Marseille je v uvodnih minutah tekme poizkušal s hitro in napadalno igro; Fernando Morientes in Niang sta prva ustvarila nevaren priložnost za goste, vendar se je z odličnim refleksom izkazal Iker Casillas.

Real Madrid je postopoma začel prevladovati na sredini in Guti je s odličnimi podajami zaposlovati trojico Kaka-Ronaldo-Benzema. Francoski napadalec je imel najlepšo priložnost, potem ko je s “škaricami” poizkušal, vendar pa je njegov strel za malo bil previsok. Drugo lepo priložnost je imel Benzema ob zaključku prvega polčasa, ko se je sam znašel pred gostujočim vratarjem Mandandom, vendar je bil vratar uspešnejši. Pri priložnosti je potrebno omeniti še dva strela Ronalda od daleč, kjer je imel Mandanda veliko težav, da je obranil, vendar je vseeno obdržal mrežo v prvem polčasu nedotaknjeno.

Belci so v drugem polčasu našli tisto zadnjo podajo , ki je v prvem polčasu manjkala, saj je v 58. minuti prvi gol na tekmi dosegel Cristiano Ronaldo, potem ko je prejel lepo dolgo žogo s strani Pepeja, pred tem bil prehiter za gostujočega branilca in z nizkim strelom premagal še Mandanda. Sledil je še en prodor Portugalske zvezda, potem ko je na najprej preigral dva branilca, na koncu pa ga je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Diawara. Enajstmetrovko za Real je izvajal Kaka, ki jo je pretvoril tudi v drugi zadetek kraljevega kluba. Tretji Realov in drugi Ronaldov gol je prišel v 65. minuti, potem ko sta pred tem Kaka in Benzema povsem izigrala gostujočo obrambo, Benzema pa je na koncu podal Ronaldu, ki mu ni bilo težko zadetki.

Do konca tekme je Real Madrid prišel še blizu novemu zadetku, vendar so bili trije goli v mreži Marseilla dovolj za sedmo zaporedno zmago, drugo v Ligi prvakov, kar jih je samo še utrdilo na vrhu lestvice skupine C.

Postava

Stadion: Santiago Bernabeu, 80.000 gledalcev
Sodnik: Martin Hansson (ŠVE)
Real Madrid 3-0 Olympique Marseille

tinypic.com tinypic.com tinypic.com