X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Iker Casillas najboljši vratar na svetu leta 2008

tinzpic.com

Iker Casillas je bil s strani Mednarodne zveze za nogometno statistiko in zgodovino (IFFHS) izglasovan za najboljšega vratar na svetu v letu 2008, pri čemer je premagal vratarja Juventusa Gianluigi Buffona in vratarja Manchester Uniteda Edwin van der Sar, ki sta se uvrstila na drugo in tretje mesto. Vratar Real Madrid je prestižno nagrado prejel danes zjutraj na Valdebebasu.

Casillas je prejel 249 glasov od 85 nogometnih strokovnjakov iz vseh petih celin. Vsak strokovnjak je moral izbrati štiri vratarje, med katerimi je nato podelil prvemu štiri točke, drugemu tri, tretjemu dve in četrtemu eno točko. V tem glasovanju je na drugem mestu pristal Buffon, ki je dobil 170 točk, tretji je bil Van der Sar s 143. točkami, na četrtem mestu pa je Chelseajev Peter Cech, ki je prejel 108 točk.

Iker Casillas
“Upam, da to ni zadnjič, ko bom prijel to nagrado. Bil sem že blizu zmage v preteklosti, vendar mi ni uspelo zmagati. Mislim, da je bilo leto 2008 čudovito za Real Madrid, tako na individualni, kot tudi na kolektivni ravni. Igralec vedno dobi nagrade, ko je osvoji pomembne naslovov. Vedno bom poizkušal narediti svoje delo kar se da najboljše, da osvojim še več naslovov. “

Iker Casillas je bil v sezoni 2007/08 šest zaporednih tekem nepremagan oz. ni dobil gola celih 573 minut. Ta neverjeten niz nepremagljivosti mu je pomagal tudi osvojiti trofejo Zamora ob koncu sezone. Iker pa je sedaj od porušitve tega mejnika oddaljen le dve tekmi in 173 minut.

Vratar Moštvo Država Št. točk
Casillas Real Madrid Španija  249
Buffon Juventus Italija  170
Van der Sar Manchester United Nizozemska  143
Cech Chelsea Češka  108
Akinfeev CSKA Moskva Rusija  23
Cevallos LDU Quito Ekvador  21
Julio Cesar Inter Milan Brazilija  18
Reina Liverpool Španija  15
Lehmann Stuttgart Nemčija  13
Justo Villar Valladolid Paragvaj  12

tinypic.com tinypic.com