X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Cheick Samb nova okrepitev

Senegalski center Cheikh Samb bo podpisal z Real Madridom enomesečno pogodbo (z možnostjo podaljšanja še za en mesec), potem ko je uspešno prestal teden z ekipo. Samb je v sezoni 2005/06 in 2006/07 igral za WTC Cornellá, kjer je bil najboljši bloker druge španske lige LEB. Center pa je nazadnje igral za New York Knickse.

Samb je bil izbran s strani LA Lakersov, kot 56. v drugem krogu NBA nabora 2005. Detroit Pistons je nato odkupil njegove pravice in z njim tudi podpisal pogodbo v sezoni 2007/08. Po nekaj tekmah za ekipo iz Michigana, pa je igralec končal sezono v ligi NBADL pri ekipi Ford Wayne Mad Ants.

V sezoni 2008/09 je Samb igral za Denver Nuggetse, LA Clipperse in New York Knickse. Za Real Madrid pa je sedaj podpisal enomesečno pogodbo predvsem zaradi poškodb centrov Tomas Van den Spiegela in Darjus Lavrinovica.

Samba krasijo fizične lastnosti in zastrašujoča moč, ki jo je prikazal na treningih v Avilu, kjer je bil na preizkušnji s prvo ekipo.

Med tem časom je tudi že debitiral za prvo ekipo in sicer na 26. izvedbi košarkarskega turnirja v Madridu proti Fuenlabradeju, pri čemer je dosegel dve točki, dobil en skok in naredil dve blokadi.

 

PROFIL IGRALCA Cheikh Tidiane Samb
Datum rojstva: 22 October 1984
Kraj rojstva: Senegal
Višina: 216 cm
Igralno mesto: Center

Ime:

KARIERA

– 2005/07: WTC Cornella (LEB-2. španska liga)
– 2007/08: Detroit Pistons (NBA) / Ford Wayne Mad Ants (NBDL)
– 2008/09: Denver Nuggets (NBA) / L.A. Clippers (NBA) / New York Knicks (NBA)