X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Manuel Pellegrini

Manuel Pellegrini je danes na novinarski konferenci potrdil, da Cristiano Ronaldo ne bo mogel igrati na jutrišnji tekmi proti Sevilli, vendar pa je tudi dejal, da ima Real dovolj igralcev, ki prav tako lahko igrajo dobro.

Kako je s Cristianom Ronaldom?
Treniraj je samostojno, vendar ni povsem okreval in zato jutri ne bo igral.

Kakšno delo poteka, da je to moštvo prijelo najmanj golov v zadnjih letih?
Od samega začetka sem zahteval slog igre, ki nasprotniki le redko dopušča igranje pred našim kazenskim prostorom, hkrati pa imamo zato močnejši napad. Zaradi tega tudi zmagujemo tekme. Še vedno je nekaj malenkosti, ki jih moramo spremeniti, vendar to ni enostavno s tolikšnim številom novih igralcev. Kljub temu sem zelo zadovoljen z ekipo. Sezona se je začela zelo dobro.

Casillas igrala pomembno vlogo proti Tenerifam in Marseilleju. Je to tisto, čemur vi pravite trdna obramba?
Casillas je v prvem polčasu obranil pomemben dvoboj z igralcem ena na ena proti Marseillu, v drugem je bil izpostavljen predvsem nekaj strelom od daleč, toda mislim, da jih ni bilo veliko glede na to, da smo igrali tekmo Lige prvakov in proti ekipi kot je Marseille. Mislim, da številke kažejo, kako redko je nasprotniki dosegel naš kazenski prostor.

Je odsotnost Ronaldo vplivala zgolj zdravniška odločitev, ali je na to vplivalo tudi dejstvo, da je Sevilla doma zelo težaven nasprotnik?
Edino vprašanje pri tem je bil gleženj Cristiana Ronalda. Včeraj in danes je poizkušal igrati, vendar je vsakomur, vključno z zdravstvenim osebjem, jasno, da ni pripravljen za tekmo.

Ali vas skrbi, da se bo v ekipi poznala njegova odsotnostjo?
Vsak igralec je pomembna, vendar imamo dobro ekipo in dovolj drugih možnosti.

Kdaj bo Madrid prikazal najboljše predstave?
Ekipa si prizadeva pokazati svoje najbolje prestave in rezultati to tudi dokazujejo, vendar se mora ekipa še naprej izboljševati. Ne moremo začeti igrati na način, ki ne ustreza lastnosti naših igralcev. 

Sevilla ponavadi igra zelo ofenzivo proti Real Madridu. Ali to govori v korist veše ekipe?
Igrali bomo proti težkemu nasprotniku, ki trenutno igra zelo dobro. Včasih igrajo tudi na protinapade, tako da ne vemo, kot kakšna ekipa se bo Sevilla prikazala jutri. Potrebno je biti samozavestni in biti prepričan, da lahko zmagamo že od prve minute.

Zdi se, da bo La Liga dirka med Madridom in Barcelono, medtem ko je Sevilla tesno zadaj, tako da so to tekme, ki bodo dale jasnejšo sliko glede letošnje sezone. Se strinjate?
Ne, ker ne morem napovedati prihodnosti. Sevilla je samo nekaj točk zadaj, vendar mislim, da ne moremo kar izključiti ekipe, kot so Valencia, Atletico in Villarreal. Pred nami je še veliko tekem, zato niso premiki po lestvici gor in dol izključeni. Trenutno reči, da je liga že dirka med dvema ekipe je velika napaka.

Prišlo je že do razprav o vaši uporabi dveh igralcev na sredini. Ste razmišljali o uporabi le Xabi Alonsa na sredini ali imate zaupanje v sistem, ki ga uporabljate? 
Razprave o Real Madridu so teden za tednom in lahko vam povem kar nekaj teme … Ali je Cristianu udobno, kjer igra … Toda razprave so se končale, ko je začel zadevati. Nato o obrambi iz standardnih položajev … Teme se pojavijo in izginejo. Trudimo se, da poizkušamo več možnosti in alternativ na igrišču.

Bernabeu niso bili všeč prvi polčasi proti Tenerifam, Xerezu ali Marseilleju.
Tekme so odprejo na različne načine. Nobenega nasprotnik se ne sme podcenjevati. Samo vprašajte Milan glede Zuricha. Tekme trajajo 90 minut in smiselno je, da je ekipe začne tekmo dobro in jo v miru zaključi, vendar na koncu šteje samo končni rezultat, ki je proizvod skupinskega dela. Vsi si želimo, da bi imeli žogo v posesti celih 90 minut in pri tem dosegli osem golov na tekmo, vendar je to praktično nemogoče. Morda si ne ustvarimo dovolj prostora, vendar je pri tem treba upoštevati tudi naše nasprotnike.

Ali menite, da igralci, kot sta Kaka in Cristiano, dobita dovolj zaščite pri sodnikih?
Mislim, da vsak igralec dobi dovolj zaščite, morda so se sodniki naveličal piskati toliko prekrškov nad dobrimi igralci, ki so vedno usmerjeni proti nasprotnikovemu golu in zato jih večkrat zaustavljajo s prekrški. Upam, da so vsi igralci zaščiteni in ne samo igralci kova Cristiana in Kakaja.