X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sevilla 2-1 Real Madrid

Shrani.si

Sevilla je prizadejala Real Madridu prvi poraz v sezoni po epski bitki na Sanchez Pizjuanu. Kljub porazu pa še ni prav nič izgubljeno, sicer pa je imel na tej tekmi tudi Real lepe priložnosti, ki bi končni rezultat lahko povsem spremenile, vendar tokrat ni bil dan Madridist, z izjemo Casillasa, ki mu je očitno nagrada za najboljšega vratarja v letu 2008 vlila dodatno samozavest.

Raul se je vrnil v začetni postavo, potem ko je sedel na klopi proti Tenerifam in Marseilleju, prav tako pa je bil prvič po devetih mesecih v prvi postavi tudi Mahamadou Diarra.

Prvo lepo priložnost na tekmi je imela Sevilla, potem ko je nekdanja Madridista Negredo lepo podal v kazenski prostor, kjer je strel Luis Fabiana zaustavil Iker Casillas (14′). Na drugi strani je odgovoril Marcelo s strelom od daleč in bi skoraj presenetil domačega vratarja Palopa, vendar je strel za malo šel mimo leve vratnice (16′). Real Madrid je pri tem dobival nov zagon in posest žoge, kljub temu da je bil pritisk igralcev Seville na sredini zelo velik. Tako je v enem od napadov Kaka lepo našel Raula z globinsko žogo, ta pa jo je naprej podal Marcelu na levo krilo, od koder je Brazilec še enkrat sprožil strel, vendar je Palop še enkrat obranil njegov strel (17′). Kasneje se je Raul odlično znašel v kazenskem prostoru in lepo podal Benzemaju, ki je imel najlepšo priložnost za zadetek v prvem polčasu, vendar je nekako zgrešil žogo, tako da njegov strel ni imel dovolj moči in zaradi česar je ostalo samo pri odlični priložnosti (22′).

Sevilla ni bila pripravljena prepustiti vodstvo in nadzor nad tekmo Real Madridu, zato so napadali predvsem po obeh bokih, kjer je bila obramba Madridist najbolj ranljiva. Tako je prišel tudi prvi gol domače ekipe, potem ko je na levem boku Perroti lepo s peto podal do Fernanda Navarra, ta pa je podal predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Jezus Navas z glavo (33′). Tako se je Real Madrid prvič v letošnji sezoni znašel v zaostanku, zato ni imel druge možnosti, kot da poizkuša doseči izenačujoči zadetek. Iker Casillas je obranil nekaj ključnih strelov tudi v zadnjem delu prvega polčasa, s čimer je preprečil Sevilli povečanje prednosti.

Casillas se je še enkrat več izkazal z neverjetno obrambo na začetku drugega polčasa, potem ko se je po podaji Negreda sam pred njim znašel Perotti, vendar je Iker utišal Sanchez Pizjuan, ki so vsi že videli drugi gol. Samo minuto kasneje pa je prišel pravi šok za domače navijače, saj se je še enkrat uresničilo nanapisano pravilo, da če ne dosežeš gol, ga dobiš. Strelec za Belci je bil Pepe, ki je bil najvišji v skoku pred vrati Palopa po podaji Gurija iz prostega strela (48′). Gol je dal dodaten zagon Realu za trenutek, vendar je kmalu sledila kazen, saj je Sevilla dosegla še drugi zadetek. Jezus Navas je poslal predložek in v sredini prav pred Casillasom se je sam znašel Renato in zabil še zadnji žebelj v krsto Reala (66′). Po dobljenem zadetku je Real nadaljeval z napadalno igro, da bi mogoče znova dosegel izenačujoči zadetek, medtem ko je Sevilla poizkušala predvsem s protinapadi.

V zaključku tekme je Sevilla poizkušala nekoliko umeriti igro, vendar je Real Madrid še naprej pritiska proti domačemu golu. Higuain je v enem od napadu uspešno našel Raula, vendar je bil kapetan nenatančen pri strelu (76′). Štiri minute kasneje je bil Real znova blizu zadetku, potem ko je Sergio Ramos uspešno podal predložek na drugo stran, kjer ga je čakal Marcelo, vendar je Dragutinović v zadnjem trenutku žogo odbil. Ramos je imel tudi zadnjo priložnost na tekmi, potem ko je Iker z dolgo podajo v zadnji minuti tekme našel Higuaina, ta je lepo preigral nasprotnika, podal do Kakaja, ta pa je podajo podaljšal do branilca Reala, ki je imel odlično priložnost za zadetek, vendar je njegov strel zletel mimo gola Palopa. Beli so tako doživeli prvi poraz v tej sezoni proti odlični ekipi Sevilla, ki je tako napovedala boj za  naslov prvaka.

Stadiona: Ramon Sanchez Pizjuan, 45.500 gledalcev
Sodnik: Iturralde Gonzalez
Sevilla 2-1 Real Madrid

Shrani.si Shrani.si Shrani.si