X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Intervju – Sergio Llull

Sergio Llull je na predstavitvi lige ACB 2009/10 izdal svoje poglede o prihajajoči sezoni.

Tekma Super pokala proti Barceloni je odprla sezono velikega rivalstvo med obema ekipa v tej sezoni.
To bo lepo rivalstvo, tako kot vsako leto do sedaj. Vedno je lepo igrati Clásico. Imeli smo nesrečen začetek, vendar pa jih bomo poizkušali že naslednjič premagati. Smo že nestrpni, da se vse začne, saj je to zelo ambiciozen in zanimiv projekt. Imamo novega trenerja in nove igralce, vendar bi to lahko bila odlična sezona za nas.

Bosta Real Madridu in Barcelona veliko boljša od ostalih?
Upam da, ker bi tako bili na vrhu lestvice, vendar pa je liga ACB ena od najtesnejših lig v Evropi. Vsaka ekipa lahko premaga vsakogar. Okrepili smo se z nekaterimi pomembnimi igralci, vendar so se tudi drugi klubu, kot sta na primer Caja Laboral in Unicaja, ki bosta tudi močna nasprotnika.

Vam je Messina povedal, kaj hoče od vas? Prigioni je zelo izkušen organizator igre …
Messina hoče, da sem “playmaker”. Igral bom kot organizator in moja naloga bo, da bom razigraval soigralce. Prigioni je eden najboljših organizatorjev v Evropi in zato se bom lahko veliko naučili od njega. 

Pomoč veteranov pri uvajanju novicev v ekipo očitno deluje.
Da. Tudi novinci so zelo dobri pri učenju. Moramo še izboljšati nekatere vidike igre, da bomo imeli dober začetek v ligi ACB. Za nami je tudi odličen teden v Avili.

Ali imate kakšne osebne cilje?
Dolžnost Real Madrida je, da vodi v vsakem tekmovanju.

To poletje je bilo posebno, zaradi zmage na Eurobasketu …
Biti igralec Španije, so bile vedno moje sanje. Bil sem zelo vesel, da smo osovjili naslov s tako neverjetnimi igralci. Poizkušal sem biti složen in trdo delati, saj sem še mlad in lahko še veliko napredujem. Kar se je zgodilo to poletje, je bila nagrada za moje trdo delo. Zelo sem srečen, ker sem pisal zgodovino španske košarke.