X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Cajasol 56-76 Real Madrid

Shrani.si

Prva tekma Real Madrida v novi sezoni 2009/10 lige ACB, je bila priložnost za ekipo, da pokaže svojo pravo vrednost tudi na parketu. Beli so odigrali odlično tako v obrambi, kot tudi v napadu ter tako prevladovali čez celotno tekmo.

Tekmo je s trojko takoj na začetku odprl Louis Bullock, potem ko mu je podal Lavrinovič, ki je prej odlično skočil. Ta prenos žoge v napad je počasi že postal zaščitni znak Messine v Real Madridu. Z odlično obrambo so Madridiste že na začetku naredile odločilno razliko in tako prepričljivo dobile prvo četrtino, 11-26.

Kljub visokemu vodstvu, pa se Real Madrid ni ustavil in še naprej nadaljeval z odlično predstavo. 66% uspešnost metov za tri toče v povezavi z odličnima Prigionijem in Llullom na položaju organizacije napada, je prednost belih samo le naraščala. Po koncu druge četrtini je tako na semafor kazal prednost Reala za 22 točk, 23-45.

Tudi po odmoru med polčasoma je obramba Reala še vedno delovala odlično, saj so jo domači košarkaši le s težavo prebijali. V napadu se je predvsem izkazal Kaukenas in Llull, ki je še naprej odlično vodil ekipo, kar samo še dokazuje, da je razvija v odličnega igralca.

V zadnji četrtini je ritem Reala nekoliko upadel, saj je bila zmaga že praktično zagotovljena, kljub temu pa je Real Madrid zmagal s prednostjo 20-ih točk, 56-76, po zaslugi odlične predstave. Vendar sedaj ni časa za slavje, saj se liga za bele nadaljuje že v sredo, ko bodo prvič odigrali v domači dvorani Vistalegre, tokrat proti Lagun Aro GBC.

Dvorana: Velódromo de Dos Hermanas, št. gledalcev: 6800, sodniki: De La Maza, Vicente Bultó, M.A. Pérez Niz

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 11-26
  • 2.: 12-19
  • 3.: 8-14
  • 4.: 25-17

56 – Cajasol: Triguero (4), Cabanas (0), Ellis (8), Asselin (1), Lorbek (5), Calloway (7), Sastre (0), Savanovic (1), Kirksay (10), Miso (7), Rey (6).
76 – Real Madrid: Prigioni (2), Lavrinovič (13), Kaukenas (21), Veličković (4), Garbajosa (5), Hervelle (4), Vidal (3), Bullock (10), Llull (14).

Shrani.si