X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Gesta Raula za zgodovino

Raul je v svojih 15-ih letih, 16-ih sezonah in v več kot 700-ih tekmah v dresu Real Madrida, poskrbel za marsikatero nepozabno fotografijo. Verjetno najbolj poznana gesta, pa je kljub temu tista, ki jo je naredil na Camp Nou pred desetimi leti, potem ko je dosegel v 89-i minuti izenačujoči gol (2-2) na El Clásicu. Ta zgodovinska gesta je tako postala pravi simbol Madridisma.

Številke kapetana govorijo same zase. Ta neumoren in neutruden napadalec bo šel v zgodovino za nekatere kot človek rekordov, že sedaj pa ga mnogi obravnavajo, kot živo legendo. Del njegove legendarnosti, se je verjetno začel pred desetimi leti, 13. oktobra 1999 na Camp Nou, ko je bila posneta zgornja slika.

Real Madrid je tisto tekmo dobro začel. Raul je dosegel prvi gol na tekmi že v 27-i minutni, vendar pa je Rivaldo izid izenačiti že dve minuti kasneje. Po odmoru, je sodnik najprej naredil očitno napako, potem ko ni piskal enajstmetrovke za Real Madrid, saj je Sergi v kazenskem prostoru domače ekipe igral z roko. Nekaj minut za tem, pa je sledila kazen za Real, saj je Figo dosegel gol in Barcelona je vodila s 2-1. Navijači na Camp Nou so že peli zmagoslavne pesmi, ko jih je utišal Raul, saj je dosegel izenačujoči zadetek vsega minuto pred iztekom rednega igralnega časa. In ob proslavljanju zadetka je nastala zgornja legendarna slika, ki jo imajo pravi navijači Reala vseskozi v mislih.

Raul (februarja 2009)
“Nismo si zasluži, da bi izgubili to tekmo, ker smo igrali dobro. Gesto, ki sem jo naredil po golu je bila povsem spontana. Nekateri navijači so skandirali zelo specifične stvari in je včasih nemogoče spregledati, kaj se dogaja na tribunah. Takoj, ko sem zadel, sem s prstom od njih zahteval,, da naj bodo tiho. Nikoli pa nisem želel biti nespoštljiv do Barcelone ali njihovih navijačev. “