X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Portugalska in Argentina ne smeta izgubiti

Pred nami so še zadnje tekme kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2010 v Južni Afriki. Devetnajst reprezentanc se je že uvrstilo na prvenstvu, tako da se sedaj ostale reprezentance vorijo še za preostale vozovnice v Južno Afriko. Real Madrid je tako spet več igralcev, ki so trenutno s svojimi reprezentancami.

Portugalska se bo ob 20:45 pomerila proti Malti, kjer mora obvezno zmagati, da ne bi bila nato odvisna od rezultata Švedske, za dodatne kvalifikacije, saj si je Danska v tej skupini že zagotovila neposredno uvrstitev na SP. Portugalci na tej tekmi ne bodo morali računati na Cristiana Ronalda, saj je kot vemo poškodovan, bo pa v ekipi spet Pepe, ki ni igral proti Madžarski zaradi kazni rumenih kartonov.

Higuain se bo z Argentino ob 0:00 na stadionu Montevideu pomeril proti Urugvaju. Argentina potrebujejo zmago za kvalificiranje na svetovno. V primeru, da Argentina izgubi to tekmo in Ekvadorju uspelo premagati Čile, bo Argentina šele na šestem mestu, s čimer ne bi imela več možnosti igrati niti v dodatnih kvalifikacijah, saj ima le peta ekipa južnoameriških kvalifikacij to pravico.

Kaka se bo prav tako ob 0:00 po našem času z Brazilijo pomeril proti Venezueli. Tekma za Brazilce ne bo odločala o ničimer, saj ima Brazilija že zagotovljeno mesto na nogometnem SP. Enako velja tudi za Španijo; kjer se bodo Casillas, Ramos, Albiol in Alonso ob 20:00 pomerili proti Bosno in Hercegovini.

Karim Benzema bo verjetno začel tekmo za Francijo na tekmi Avstriji, v postavi pa ne bo Lassa, saj prestaja kazen rumenih kartonov. Pri tem pa so Francozi že matematično uvrščeni v dodatne kvalifikacije za SP.

Jerzy Dudek upa, da bo dobil svoje minute igranja za Poljsko proti Slovaški. Poljaki nima več možnosti, da bi se uvrstila na svetovno prvenstvo, lahko pa z zmago pomaga slovenski izbrani vrsti, da se ta drugič uvrsti na svetovna prvenstva.

TEKME MADRIDIST ZA REPREZENTANCE
 DRŽAVA TEKMA DATUM IN ČAS TEKMA IGRALCI
 Argentina Uruguaj – Argentina 15. october ob 0:00 HIGUAIN
 Brazilija Brazilija – Venezuela 14. october ob 0:00 KAKA
 Portugalska Portugalska – Malta 14. october ob 20:45 PEPE
 Francija Francija – Avstrija 14. october ob 20:00 BENZEMA
 Poljska Poljska – Slovaška 14. october ob 20:30 DUDEK
 Španija Bosna in Hercegovina – Španija 14. october ob 20:00 CASILLAS, ALBIOL,
RAMOS & X.ALONSO