X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real Madrid 71-67 Lagun Aro GBC

Shrani.si

Real Madrid je pod vodstvom Messine osvojil drugo zaporedno zmago v ligi ACB, potem ko so včeraj s 71-67 premagali Lagun Aro GBC v dvorani Vistalegre. Beli so tako odlično začeli sezono tudi v domači dvorani.

Real Madrid je začel tekmo zelo agresivno, prve točke za domače pa je dosegel Lavrinovič. V nadaljevanju je bila igra dokaj izenačena, vendar je Jorge Garbajosa s štirimi zaporednimi točkami, bele povedel v vodstvo (12-10, 9′). Prva četrtina se je končala z neodločenim izidom 14-14, kar govori, da sta obe ekipi igrali zelo dobro v obrambi.

Drugo četrtino so boljše začeli gosti, ki so prevzeli vodstvo, vendar pa je nato sledila odlična igra Madridist, ki so tako preobrnile rezultat v svojo korist. Pri tem je Bullock dosegel sedem zaporednih točk v 15-i minutni tekme in prednost belih je znašala 6 točk (27-21). V tem delu tekme je bila obramba Real Madrid popolna, v napadu pa se je izkazal letošnja okrepitev, Garbajosa, saj je zadel dve trojki in tako navdušil navijače na tribunah. Rezultat druge četrtine je postavil Llull z dvema zadetima prostima metoma (37-28).

Po odmoru so varovanci Messine najprej naredili delni izid 5-0 (42-28, 22′). Obramba Real Madrid je onemogočila večino napadov Lagun Aro, prav tako pa so bili uspešni v napadu. Pri gostih je takrat na sceno stopil Andy Panko in nekoliko zmanjšal zaostanek svoje ekipe za Realom (46-39, 27′). Dva proti napada in dva uspešno zadeta prosta meta Prigionija, pa so zaustavili nalet gostov (53-44, 30′).

Na začetku zadnje četrtine sta Miralles in Uriz Lagun Aro povsem približala kraljevemu klubu (53-50, 32′). Lavrinovič je odgovoril na njihov dober začetek ter zadel trojko, Prigioni pa se je izkazal pri odlični organizaciji Realove igre. K odlični organizaciji, pa je Argentinec dodal še dve odločilni trojki (65-61, 37′). V zadnjih minutah tekme igralcem Lagun Ara ni uspelo izkoristiti ponujenih priložnosti. V zaključku pa je Prigioni najprej ukradel žogo Sergio Sanchezu, nato pa je še zadel dva prosta meta, s čimer je postavil končni izid in zmago Real Madrid (71-67).

Dvorana: Palacio Vistalegre (Madrid), št. gledalcev: 5300, sodniki: Juan Carlos Arteaga, Santi Fernández, C.J. García León

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 14-14
  • 2.: 23-14
  • 3.: 16-16
  • 4.: 18-23

71 – Real Madrid: Prigioni (20), Bullock (13), Vidal (5), Garbajosa (15) in Lavrinovic (12) – začetna peterka – Hansen (-), Kaukenas (0), Velickovic (4), Hervelle (0), Dasic (-) in Llull (2).
67 – Lagun Aro GBC: Sánchez (7), Barbour (6), Panko (20), Ignerski (12) in Doblas (4) – začetna peterka – Hopkins (4), Detrick (0), Uriz (2), Miralles (7), San Epifanio (0) in López Vinuesa (5).

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si