X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Manuel Pellegrini

Manuel Pellegrini je imel novinarsko konferenco pred tekmi proti Valladolidu na Bernabeu.

Kako sta pripravljena Kaka in Higuain?
Oba sta prispeli v petek zjutraj in sta seveda utrujena. Sta pa oba na listi za tekmo, kar pomeni, da bosta pripravljena do tekme.

Zakaj je Cristiano igral za Portugalsko, če je bil poškodovan?
Ljudje so preveč govorili o poškodbi Cristiana. Bil je vpoklicani v svojo reprezentanco in čutil se je pripravljenega za igro po zdravniškem pregledu. Čutil je bolečino v gležnju in sedaj okreva. Mislim, da je povsem normalno, da si je želel igrati, ko pa je bilo v nevarnosti uvrstitev njegove reprezentance na svetovno prvenstvo. Storil je, kar je moral in upajmo, da si bo kmalu opomogel.

Kako se počuti sedaj?
Počuti se bolje, vendar želimo da se povsem pozdravi, da bi se izognili problemom v prihodnosti. Bomo videli, kako bo napredoval vsak teden

Ali menite, da so ljudje preveč jezni po porazu v Sevilli?
V Španiji živim že šest let in vem, kako pomemben je Real Madrid. Od te tekme nisem imel nobenega srečanje s klubsko upravo. Veliko stvari, ki so bil izrečene, niso bile resnične. Pomerili smo se proti odličnemu nasprotniku in izgubili. Te stvari se dogajajo.

Ni Klub naložil preveč pritiska na ekipo?
Vedno se želimo izboljšati in vsi si želimo, da bi ekipa zmagala in pokazala najboljšo igro, kar je mogoče. Mislim, da nismo daleč od tega, kar si želimo, saj smo zmagali večino tekem in pri tem dosegli veliko zadetkov. Naši nasprotniki so dobri in vedno dajo svoj maksimum proti nam. Sem zadovoljen z našim delom, vendar si želimo zmanjšati naše slabe trenutke. Ne verjamem, da je prihaja prevelik pritisk iz Kluba. Vemo, kaj delamo in igralci so v celoti podrejeni ekipi.

Boste uporabili katerega igralca iz mladinskega pogona?
Osemnajst vpoklicanih igralcev je iz prve ekipe.

Kako ste zadovoljni z nastopi Sergio Ramosa do sedaj?
Ne maram, ocenjevati posameznikov. Zelo sem zadovoljna s celotno ekipo. Mislim, da je Sergio zelo povezan z ekipo. Imamo veliko odgovornost in celotna ekipa si zelo prizadeva pomagati doseči naših ciljev.

Ste zadovoljni z uvrstitvijo Čila na svetovno prvenstvo?
To je zelo pomembno za reprezentanco, zato sem zelo vesel. Zadovoljen sem tudi z vsemi drugimi reprezentancami, kjer igrajo igralci Real Madrida, da so se uvrstili na prvenstvo.

Kako mislite, da se bodo odzvali navijači na sobotni tekmi?
Upam, da bomo odločili tekmo že zgodaj in da se bodo navijači nato zabavali. Prepričan sem, da bodo navijači podprli ekipo, tudi če nam to ne uspe. Nismo zaskrbljeni zaradi tega. Mislim tudi, da navijači še nikoli niso zapustili naše strani. Bili so veseli na vsaki domači tekmi do sedaj in navdušeni nad tem, da je njihova ekipa zmagala z veliko zadetki.

V ekipi imate Kakaja, Cristiana in Benzemaja. Želite, da izkoristijo svojo hitrost ali bi raje videli, da pomagajo pri posesti žoge?
Izboljšali se bomo na vseh vidikih naše igre. Ne moreš spremeniti slog igralca, zlasti če je tako dober. Želimo, da ekipa deluje dobro na kolektivni ravni, vendar želimo izkoristiti tudi posamezne spretnosti.

Ali so pred Marcelom  težki časi?
Vsak igralec ima lahko slab tekmo. Ne zmagaš ali izgubiš tekme zaradi predstave enega samega nogometaš. Marcelo bo bil še pomemben igralec v tej ekipi.

Ali boste še naprej uporabljati sistem rotacij?
Menim, da delamo najboljše, kar lahko za dosego naših ciljev. Ne skrbi me, kaj ljudje govorijo. Nisem imel nobenega srečanja s kom iz Kluba in vsi smo zadovoljni z delom, ki ga upravljamo.

Kaj menite o tolikih poškodbah v tej fazi sezone?
Imamo močno ekipo za reševanje situacij, kot je ta. Nikoli se zapletal stvari zaradi poškodb, saj je to konkurenčna ekipa. Tisti, ki bodo igrali v soboto, bodo igrali po najboljših močeh, da tri odnesejo tri točke.