X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Alvaro Arbeloa

Alvaro Arbeloa s pričakovanjem pričakuje svojo vrnitev na igrišče ta teden, potem ko je manjkal na zadnji tekmi Lige prvakov zaradi poškodbe.

Ali menite, da je bila vaša vpoklicanost za tekmo proti Valladolidu prehitra odločitev, ali je bila to posledica številnih poškodb v ekipi?
Govoril sem s trenerjem in bilo je le 18 igralcev na razpolago, vendar sem prejšnje tri dne normalno treniral. Imel sem še nekaj težav, vendar te niso bile velike, da bi mi povzročale težave.

Ste pripravljeni za igranje proti Milanu?
Danes se počutim bolje. Upam, da bom do srede v popolni kondiciji. Odsoten sem bil celi mesec, zato ne pričakujem, da bom zaigral od prve minute naprej.

Kakšne so bile vaše misli, glede včerajšnje obrambe?
Igrali smo dobro v prvem polčasu in Valladolid je vseeno pritiskal, vendar pa moraš pri tem vedno upoštevati tudi nasprotnika. Mislim, da smo imeli tekmo ves čas pod nadzorom in smo na pravi poti. Tekme so po reprezentančnih akcijah so vedno težke, zato mislim, da smo lahko zadovoljni.

Ali ekipa razpravljal o Milanu? Kakšno ekipo pričakujete?
So zapleten nasprotnika. Milan ima odlične igralce in ne smemo se zanašati na to, da jim gre trenutno nekoliko slabše. Imamo velika pričakovanja. Tekma Real Madrid – Milan je med najtežjimi v Evropi in ne moremo samo čakati na zmago. To bo dober test za nas in dobra priložnost, da dokaže, kaj lahko naredimo v Evropi.

Ste videl, kaj se je zgodilo na tekmi Liverpoola včeraj?
Čudno, da sodnik ne pozna pravil in da ni ustavil tekme. Ne vem, če se bo Liverpool pritožil. To je bila zadnja stvar, ki sem jo še moral videti v nogometu.

Potem, ko ste včeraj videli Raula igra, kako dolgo še lahko igra nogomet?
Dokler se ne utrudi (smeh). Dokazal je, da je dober. O Raulu se bo vedno govorilo, vendar je bilo že vse povedano. On je vedno tukaj, da prispeva zadetke, je popoln vzor. Nihče v tej ekipi se ne vpraša o njegovi predanosti ali o njegovih zmožnostih za igranje.

Ali menite, da Real Madrid igra dobro in da je dosegla raven, ki jo zahteva trener?
Smo boljši, vendar imamo poškodovane ključne igralce, poleg tega pa še igrati na vsake tri dni. Trener ima tako komaj kaj časa, da dela z nami. Se izboljšujemo, vendar pa imamo še vedno dovolj prostora za izboljšave, preden dosežemo vrhunec v naši igri. Ne verjamem, da smo že uresničili vse trenerjeve ideje, vendar delamo na tem.