X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Unicaja 79-81 Real Madrid

Shrani.si


Pablo Prigioni in Louis Bullock sta v 3. krogu lige ACB pripeljala Real Madrid do še tretje zmage, saj so bili beli tokrat šele po podaljšku boljši od Unicaje iz Malage. Real je tako po treh tekmah s polnim izkupičkom na vrhu lige ACB, kjer so še tri ekipe s prav toliko zmagami.

Unicaja je prevzela vodstvo na začetku tekme, 11-6, po vsega treh minutah igranja v prvi četrtini, vendar je Pablo Prigioni sam pripeljal Real Madrid nazaj in izenačil tekmo na trinajsti točki. Hansen je prvič v sezoni dobil priložnost in obramba kraljevega kluba je začela delovati skoraj popolno.

Drugo četrtina se je začela s trojko na obeh straneh, pri domačih je bil natančen Welsch, pri Realu pa Prgioni. Počasi se je ogreval tudi Bullock pri Realu in povečal prednost Madrida na tri točke, 23-20. Joel Freeland je pri domačih hitro dobil drugo osebno napako, kar je s košem znal izkoristiti Hansen. Sledilo je še zabijanje Veličkovića preko domače obrambe, kljub temu pa sta obe ekipo ostali ob polčasu blizu, tako je Unicaja vodila z rezultatom 37-34.

V tretji četrtini je domačim uspelo povišati prednost na že deset točk, vendar je imel Real na parketu “vročega” NovicoVeličkovića, ki je zadeval iz vseh položajev. Real Madridu je tako uspelo ponovno izenačiti tekmo na 50-i točki, predvsem zahvaljujoč uspešni igri Srba in delnemu izidu 10-0.

Zadnja četrtina je postala prava obrambna borba obeh moštev. Prve točke v četrti četrtini je tako Lavrinovič dosegel šele v 34. minuti. V nadaljevanju pa je Archibald udaril Garbajoso po obrazu.

Iz črte prostih metov je tekmo na 58-i točki izenačil Bullock. Veličković je nato popeljal bele v vodstvo s 59-62, vendar je Printezis potegnil Unicajo iz prepada ter nato Jimenez vrnil nazaj v vodstvo, 64-62. Za izenačenje in s tem nadaljevanje tekme s podaljškom, pa je poskrbel Bullock.

V podaljšku smo bili priča najboljši košarki v Evropi. Unicaja je bil skoraj nezgrešljiva pri metu za tri točke, s strani Jeterja in Saul Blanca, vendar je Real Madrid odgovoril s trojko Prigionija. Zadnji žebelj v krsto domačih je zabil Bullock iz prostih metov in postavil končni izid tekme, 81-79.

Dvorana: De Deportes Jose Ma Martin Carpena (Malaga), št. gledalcev: 10000, sodniki: Martín Bertrán, Oscar Perea, Carlos Cortés

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 18-15
  • 2.: 19-19
  • 3.: 13-16
  • 4.: 14-14
  • Podaljšek: 15-17

79.- Unicaja Malaga: Jeter (9), Blanco (8), Jiménez (5), Printezis (18),  Freeland (15) – začetna peterka – Rodríguez (0), Welsch (5), Servera (-), Rubio (0), Lima (11), Archibald (8), Cook ().
81.- Real Madrid: Prigioni (15), Bullock (18), Vidal (4), Velickovic (14), Garbajosa (6) – začetna peterka – Hansen (11), Lavrinovic (10), Kaukenas (0), Hervelle (-), Dasic (-), Llull (3).

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si