X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Čarobni večer na Santiago Bernabeu

Liga prvakov se danes vrača na Santiago Bernabeu, ko se bosta med seboj pomerila najtrofejnejša kluba v evropskih tekmovanjih. To bo tudi prva tekma Kakaja proti svoji nekdanji ekipi, saj je poleti prav iz Milana prišel v Real. Real Madrid bi si nocoj lahko že zelo na strežaj odprl vrata v drugi del tekmovanja Lige prvakov, če bi danes osvojil že tretjo zaporedno zmago v skupini C. Milan, ki še nikoli ni zmagala na Bernabeu, bo to ponovno poizkušal danes, vendar pa brez vsaj enega ključnih igralcev, Gennara Gatussa.

Tekma med Real Madridom in Milanom bo zagotovo spektakel tretjega kroga Lige prvakov, saj imata omenjena kluba v svojih vitrinah več evropskih naslovov, kot vse ostale ekipe skupaj. Čeprav ekipi že sedem let nista igrali drug proti drugi, pa sta zato poskrbeli za nekaj vrhunskih potez, ki se jih lahko še danes spominjamo.

ENA NA ENA

Št. tekem Št. zmag Št. remije Št. porazov
REAL MADRID 11 5 1 5
MILAN 11 5 1 5

Kljub temu, da ima Real Madrid in Milan pred nocojšnjo tekmo povsem drugačna položaja na lestvici, pa bosta obe ekipi začeli tekmo na zmago. Beli ciljajo na vrhu skupine C, potem ko so premagali Zürich in Olympique Marseille. Rossoneri pa na drugi strani, po porazu doma proti švicarski ekipi, nujno potrebujejo zmago, da ohranijo možnosti za uvrstitev v naslednji krog Lige prvaokv.

LESTVICA SKUPINE C LIGE PRVAKOV

EKIPA ŠT. TEKEM ZMAGA REMI PORAZ ŠT. TOČK
R.MADRID 2 2 0 0 6
ZURICH 2 1 0 1 3
MILAN 2 1 0 1 3
MARSEILLE 2 0 0 2 0

Milan je imel buren začetek sezone. V domačem prvenstvu so šele na osmem mestu, s kar sedmimi točkami zaostanka za vodilnim mestnim tekmecem, Inter Milanom. Zadnja zmago proti Romi je ekipi zagotovo vlila nekaj več samozavesti, vendar pa Italijani prihajajo na Santiago Bernabeu brez Storarija, Onyeweuja, Gatussa in Di Gennara.

Beli imajo za seboj precej drugačno zgodbo. Varovanci Pellegrinija so zmagali osem tekem od devetih v domačem prvenstvu in še dve v Ligi prvakov. Z lepim številom doseženih golov, je Real tudi najuspešnejša ekipa po doseženih golih tako v La Ligi, kot tudi v Ligi prvakov.

Manuel Pellegrini je vpoklical 18 igralcev vključno Lass Diarrajem, ki ni treniral v ponedeljek zaradi nekaterih težav. Guti ne bo igral, saj še ni povsem okreval po poškodbi gležnja. Med 18 vpoklicanimi igralci pa ni tudi najboljšega strelca v letošnji Ligi prvakov Cristiana Ronalda, kot tudi ne Van Nistelrooya, Metzelderja in Gaga.

Po šestih sezonah v Milanu, bo Kaka danes odigral svojo prvo tekmo proti svoji nekdanji ekipi. “To bo zame povsem nova izkušnja, a tekmo bom odigral profesionalno in Realu poskušal priigrati zmago,“ je dejal Brazilec na torkovi tiskovni konferenci. Vendar pa Kaka ne bo edini igralec, ki se bo pomeril proti svojemu nekdanjemu klubu, saj sta v ekipi Milana še Seedorf in Huntelaar, ki se vračata na Bernabeu, ki je bil nekdaj tudi njun prvi dom.