X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Gonzalo Higuain

Gonzalo Higuain je v četrtek ime tiskovno konferenco. Argentinec ni mogel igrati na sredini tekmi Lige prvakov proti Milanu, ker se je poškodoval na ogrevanju pred tekmo, vendar sedaj upa, da bo do tekme proti Sportin Gijonu že okreval.

Kako se počutite? Ali mislite, da boste okrevali do tekme proti Sporting Gijonu?
Težave imam že vse od tekme proti Valladolidu. Nisem bil dovolj zdrav za nastop proti Milanu in sedaj si prizadevam, da bi bil pripravljen do tekme proti Sportingu. Ne vem še, če bom. Bomo videli jutri.

Ali se strinjate z izjavo trenerja Real Madrid, da niste igral slabo včeraj?
Več kot očitno si nismo želeli takšnega končnega rezultata, vendar smo dosegli dva zadetka. Na žalost nismo mogli zmagati, vendar smo še vedno vodilna ekipa v skupini in smo odvisni sami od sebe, za napredovanje v naslednji krog.

Vendar menite, da je ekipa igrala dobro?
Bilo je nekaj nihanj v igri. Nismo igrali, kot bi želeli, vendar kot sem že rekel prej, še vedno je vse odvisna samo od nas. Zdaj bomo potovali v Milano, da dobimo nazaj točke, ki nam jih je Milan vzel včeraj.

Kako lahko sploh ekipa izgubili tekmo, kot je bila ta?
Vedeli smo, da igramo proti močnemu nasprotniku. Stvari so se zapletle v drugem polčasu, vendar vemo tudi, da imamo velik talent za doseganje zadetkov, kar je zelo dobro imeti.

Ali vas dejstvo, da ste izgubili proti obema najmočnejšima nasprotnikoma do sedaj, skrbi kaj?
Ne. Smo eno točko za vodilno ekipo v La Ligi in smo vodilna ekipa v naši skupini v Ligi prvakov. Uspelo nam je zmagati nekaj pomembnih tekem na gostovanjih. Skušali bomo pokazati ljudem, da smo sposobni premagati vsakogar.

Zakaj je tako težko igrati dobro čez celotno tekmo?
To moramo še izboljšati, vendar smo do sedaj opravili tudi nekatere stvari dobro. Sedaj pa je to na nas, vendar smo dovolj dobri, da dosežemo ta cilj.

Je sposoben doseči to Pellegrini?
Seveda je, zato tudi je podpisal za klub. Prav tako ima pravo ekipo, da doseže te stvari.