X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: BC Khimki 84-81 Real Madrid

Shrani.si

Real Madrid se je borili do konca na prvi tekmi nove sezone Evrolige proti Khimkiju, vendar so Rusi vseeno po podaljšku zmagali z rezultatom 84-81. Real je pustil dober vtis v Rusiji, kljub temu, da sta bila odsotna Felipe Reyes in Tomas van den Spiegel. Lavrinovič je bil najboljši igralec tekme, saj je dosegel kar 32 točk in 11 skokov, s čimer je postal MVP (najkoristnejši igralec) prvega kroga Evrolige.

Košarkarji Real Madrida so nosili črn trak v znak žalovanja za umrlim Felixom Perez Alvarezom, ki je bil najstarejši član kraljevega kluba. Jorge Garbajosa in Raul Lopez pa sta se tako pomerila proti svojimi lanskimi soigralci, saj je Garbajosa lani igral za Khimki, Raul  Lopez pa Real Madrid.

Prva četrtina je bila zelo izenačena in je napovedovala še trd boj za zmago v prvem krogu Evrolige. Obe ekipi sta igrali čvrsto obrambo, v napadu Reala pa je začel blesteti Lavrinovič. Z uspešnim metom je rezultat prve četrtine postavil Llull, 17-14.

Na začetku druge četrtine je Lavrinovič zadel met za dve točki + že prosti met, s čimer je izenačil obe ekipi, 17-17. Nekaj minut kasneje je svojo prvo trojko na tekmi dosegel Kaukenas (22-20, 14′), medtem ko je Garbajosa poskušal na vse načine zaustavljati Javkotasa. Najboljšemu igralcu ruske ekipe, nikakor ni uspelo priti do pravega meta, je pa Langford medtem naredil nešportno osebno napaka nad Bullockom, potem ko ga je udaril s komolcem. Real Madrid je poskušala preprečiti ruskim centrom, da bi zadevali, brez Reyesa in Van der Spiegela, vendar jim je vseeno uspelo narediti sedem točk razlike pred odmorom, 39-32.

Po treh minutah igranja v tretji četrtini, so Realovi igralci le prišli do vodstva, potem ko je Kaukenas zadel novo trojko (41-42, 23′). Litvanska naveza med Lavrinovičem in Kaukenasom je delovala brezhibno, kar je pomagalo Madridistam, da so se odlepiti od Rusov, potem ko so zadeli 2+1 in trojko. Pri Realu je v igro vstopil De Miguel, predvsem z nalogo, da pomaga v obrambi in pet minut kasneje, je Khimki ponovno vodil, potem ko je pet zaporednih točk dosegel Cabezas.

V zadnji četrtini so varovanci Messine znova preobrnili rezultat v svojo korist, potem ko je hiter protinapad zaključil Llull. Lavrinovič je dobil spektakularen skok iz katerega je dosegel najprej dve točki, po dodatnem prostem metu pa še eno. Temu je sledilo še polaganje Bullocka (59-61, 34′). Langford potegnil rusko ekipo ponovno v vodstvo, potem ko je dosegel 5 točk, na drugi strani pa sta Kaukenas in Veličković v zadnji minuti le uspela izenačiti rezultat, s čimer sta tudi izsilila podaljšek, kjer pa so bili Rusi boljši predvsem zaradi nepotrebnih napak Realovih igralcev.

Dvorana: Moskva Košarkarski Center (Moskva), št. gledalcev: 4900, sodniki: Fabio Facchini, Fernando Rocha, Olegs Latisevs

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 17-14
  • 2.: 22-18
  • 3.: 14-20
  • 4.: 19-20
  • Podaljšek: 12-9

84 – Khimki Moskva: Raul Lopez (7), Langford (12), Jankunas (10), Javkotas (11), McCarty (11) – začetna peterka – Frindzon (0), Toporov (-), Cabezas (20), Dimitriev (3), Gubanov (-), Mozgov (10), Zaytsev (-).
81 – Real Madrid: Prigioni (3), Bullock (4), Hansen (4), Velickovic (5), Garbajosa (7) – začetna peterka – Lavrinovic (32), Kaukenas (22), Vidal (0), Dasic (-), Llull (4), Samb (-), De Miguel (0).
Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si