X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Manuel Pellegrini

Manuel Pellegrini je dan pred tekmo proti Sportin Gijon na tiskovni konferenci poudaril, da ima podporo kluba in igralcev.

Kakšen je vaš odziv na kritike, ki jih je deležna ekip?
Nič nimam za povedati. Vidim, kaj ekipa počne in večinoma se dobro branimo po krilih. Smo najboljši strelci v Evropi. Mislim, da je naše sedanje delo dobro, vendar imajo ljudje pravico do izražanja svojih misli.

Idealno za vas bi bilo, dobra predstava proti Sportingu, po polomu v Evropi …
Idealna stvar je, vedno zmagati. Izgubili smo tekmo, ko smo bili že pred vrati zmage. Dobro smo igrali večino časa, vendar so se na koncu stvari zapletle. Lahko si opomoremo od poraza, saj je naš glavni cilj doseči naslednji krog tekmovanja in trenutno smo vodilni v skupini. Po drugi strani pa ne smemo izgubljati točke La Ligi, saj je pomembno, da ostaneš pri vrhu lestvice.

Kako se počutita Higuain in Benzema?
Na žalost, Higuain še ni okreval povsem in Benzema čuti hude bolečine, ki mu onemogočajo igranje.

Ali menite, da je treba ekipo izboljšati?
Mislim, da delamo dobro delo v napadu. Smo najboljši strelci v Evropi, kar pomeni, da imamo dobre sposobnosti doseganja zadetkov. Moramo pa pogledati tudi naše igre od daleč, da bi videli, kaj lahko izboljšamo na področju obrambe, ampak o tem ne bom komentiral. Vsakdo ima svoje lastno mnenje in mislim, da obstajajo stvari, ki nam gredo dobro. Kljub temu pa moramo še izboljšati nekatere stvari.

Ali uživate na klopi Real Madrida ali ne?
Neizmerno uživam. Med svojim šestimi leti v Španiji sem videl, kako je vsak trener Reala delež kritik. Nisem pričakoval, da bo sedaj kaj drugače. Vedno sem čutil podporo svojih igralcev in uživam v vsaki minuti v najboljšem klubu na svetu.

Kako se počutite ekipa po porazu?
Vedno se čutim odgovornega za to, kar se dogaja v ekipi. Jaz sem tukaj zadolžen za to, tako da ne verjamem, da bi morali iskati druge krivce. Veliko okoliščin določi, kdo zmaga ali kdo izgubi tekmo. Zelo se trudimo in upamo, bom sedaj imeli serijo zmag in še napredovali.

Cristiano pravi, da je pripravljen igrati. Kako je z njim?
Tega ni nikoli rekel. Ve, da mora še okrevati in da še vedno potrebuje nekaj časa, da si opomore.

Klub je izrazil posebno podporo vam, zaradi kritik, ki ste jih prijeli. Kako se počutite glede teh kritik?
Nisem prejel posebno podporo in nisem bil niti opozorjen s strani klub. Moj odnos z vodstvom se ni prav nič spremenil. Vem, da s službo prihajajo tudi kritike. Poskušam prezreti kar je negativnega in obdrži tisto kar je pozitivno. To je moj način razmišljanja.

Pritisk iz medijev se stalno povečuje. Ali menite, da bi slab rezultat v Gijon, tega še povečal?
Poznam pritisk, ki sem mu izpostavljen in to nikakor ne vpliva name, niti me ne skrbi.

Boste vpoklicali katerega mladega igralca?
Imamo nekaj pomembnih odsotnosti, zato smo se odločili dati priložnost Acuñi, ki bo potoval z nami v Gijon.

Do sedaj še niste uporabili igralcev iz akademija, čeprav ste imeli priložnost za to. Ali menite, da akademija nima igralcev, ki bi bili dovolj dobri za prvo ekipo?
Vedno smo imeli na voljo dovolj igralcev prve ekipe. Zadnjič smo se v zadnjem trenutku odločili za to, ker smo verjeli, da bo Higuain pripravljen za tekmo proti Milanu.