X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Iker Casillas

Iker Casillas je imel v nedeljo po treningu novinarsko konferenco, kjer je povedal, kakšna je motivacija pred tekmo v Copa del Rey proti Alcorconu.

Kako se vi osebno počutite po remiju v Gijonu?
Ekipa je bila odlična v obrambi in v drugem polčasu praktično nisem imel pravega dela. Nismo imeli strelskega dne, kot ponavadi in zaradi česar smo jezni, da smo se vrnili le z remijem.

Mediji pravijo, da ekipa potrebuje širši kader in igro na krila. Kaj vi mislite?
Mogoče smo nekoliko prikrajšani, zaradi vseh naših poškodb. Sposobni smo dobiti vsako tekmo, toda včerajšnji nasprotnik je odigral odlično na svojem stadionu.

Ali je čudno, glede na vse zadnje spodrsljaje?
Seveda tudi sam ne maram poraza proti Milanu, vendar pa je to zgodovinsko odlična ekipa, proti kateri lahko vsakdo izgubi. 2 minuti smo bili zmedeni in to je spremenilo potek tekme. Proti Sportingu nam je manjkalo kar nekaj igralcev in tako smo izgubili dve točki. Upamo, da to ne bo vpliva na nadaljnji potek.

Ali je dejstvo, da obramba igra tako daleč nazaj pomembna stvar?
Igrati moramo nekoliko bolj naprej, kot smo lani, vendar ko si nasprotnik ustvari priložnost, se moramo braniti brez razmišljal o tem. To ni nekaj, zaradi česar bi bilo treba biti v skrbeh, vendar pa lahko to tudi izboljšamo.

Ali imate tudi vi enake kritike, glede včerajšnje tekme?
Ali gre za srečo ali nesreči, o Real Madrid se vedno govori. Prizadevanje Florentina, da podpiše z vsemi novimi igralci, je hvalevredno. Ne smemo biti preveč zaskrbljeni. Še naprej pa moramo trdo delati.

Se vam zdi, da ima Pellegrini sedaj več skrbi, kot prej?
Ne. Je predana oseba, ki opravlja odlično delo. Dela, kar je najboljše za ekipo, vendar imamo sedaj nekaj nesreče, da imamo toliko poškodovanih igralcev.

Ali lahko pojasnite napake, ki ste jih naredili proti Milanu?
Ne bom iskal nobenih izgovor za to v žogi. Napake so bile moje, zato se ne bom poskušal izogniti kritikam in jih bom sprejel. Res pa je, da žoga v Ligi prvakov dela čudne stvari. Drugi gol je bil posledica hitre igre in žoga je šla mimo mene, preden sem sploh opazil. Imel sem vero, da lahko ekipa spreobrne tekmo.

Kako vidite prvo tekmo v Copa del Rey proti Alcorconu?
To je še eno tekmovanje, ki je pomembno za nas. Alcorcon bo navdušen, da bodo lahko igrali proti nam. Lahko bodo kakšna presenečenja, zato treniramo tako, kot če bi šlo za tekmo Lige prvakov.

Ali menite, da se ekipa preveč opira na Cristiana?
Cristiano Ronaldo je fantastičen igralec, vendar pa ima ta ekipa širok kader igralcev.