X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sporting Gijon 0-0 Real Madrid

Shrani.si
Prvi polčas se je na El Molinonu končala brez golov, saj se je odražal visok ritem in intenzivnost igre tako s strani Real Madrida, kot tudi s strani Sporting Gijona. Beli so v drugem polčasu le prevzeli niti igre v svoje roke, vendar pa nikakor niso našli poti do zadetka in na koncu sta obe mreži ostali nedotaknjeni. Kljub remiju, pa je Real prevzel vodstvo na lestvici in bi lahko tam tudi ostal, kar pa je vse odvisno od tekem, ki se bodo igrale v nedeljo.

Tekma se je začela s hitrim tempom in Sporting Gijon je postajal vse bolj agresiven, Real Madrid pa je na drugi strani dobro stal na igrišču. Gostitelji so imeli prvo priložnosti za zadetek preko Morana, ki je bil zelo dejaven na krilu. Napadalec je s pridom izkoristil luknje v obrambi Reala in podal dva nevarna predložka; prvi je prišel do De las Cuevasa, drugega pa je uspešno izbil Pepe. Beli so prvo pravo priložnost imeli po strelu Kakaja, vendar je njegov strel šel naravnost v roke Juan Pabla.

Sporting je ohranil svoje linije trdne in obramba je bila vedno na pravem mestu, medtem ko je Real Madrid napadal ter se tudi uspešno branil po protinapadih domačih. Po približno tridesetih minutah igranja je imel priložnost za zadetek Raul, potem ko je Granero izvajal kot, vendar je ostalo pri rezultatu 0-0. Tik pred polčasom, pa je Casillas ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, potem ko je obranil strel Miguel de la Cuevasa po odlični priložnosti.

Po premoru se je tekma nadaljevala s podobno hitrostjo, vendar je Real Madrid le prevzemal nadzor nad žogo in si tako ustvaril kar nekaj priložnosti. Najlepšo priložnost za zadetek je tako imel Granero po odlični podaji Kakaja, vendar je njegov strel obranil domači vratar Juan Pablo.

V nadaljevanju je Pellegrini zamenjal Drentheja in Garaya, z Gutijem in Albiolomom, medtem ko je Preciado v igro poslal Bilića namesto Carmela. Tekma je postajala vse bolj odprta in Real Madrid je vse lažje prihajal do kazenskega prostora Sportinga. Vendar pa so domači hitro odgovorili s protinapadom, ki je prisilil Madridiste, da mislijo tudi na obrambo, vendar je kljub temu ostalo brez golov na obeh straneh.

Real je imel kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, med drugim Kaka iz prostega strela, Pepe z glavo po kotu, Van der Vaart iz prekinitve, Granero iz levega krila … vendar pa Real na koncu ni našel poti do zadetka, saj je bil vedno na pravem mestu Juan Pablo, ki se ni pustil premagati in tekmeca sta se razšla brez zadetkov.

Stadiona: El Molinon
Sodnik: Teixeira Vitienes
Sporting Gijon 0-0 Real Madrid

Shrani.si Shrani.si Shrani.si