X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 73-66 CB Murcia

Shrani.si

Real Madrid nadaljuje z zmagami v ligi ACB, potem ko je v nedeljo že četrtič zapored zmagal, tokrat s 73-66 proti CB Murcia. Darjus Lavrinovič, ki je bil pred kratkim imenovan za MVP (najkoristnejšega igralca) prvega kroga v Evroligi, je z doseženimi 13-imi zaporednimi točkami v zadnji četrtini poskrbel, da je zmaga ostala doma. Naslednjo tekmo bo Real igral v Evroligi, ko v Madrid prihaja Asseco Prokom.

Beli so že takoj na začetku tekme prevzeli vodstvo, potem ko so bili v napadu odlični Kaukenas, Veličković in Bullock. Šćepanović je obdržal goste v igri, potem ko mu je uspelo ob koncu prve četrtine znižati rezultat na sedem točk zaostanka, 27-20. Real je še naprej igral odlično tako v napadu, kot tudi v obrambi, s čimer je Murciji zelo oteževal organizacijo napada in prednost Reala je narasla že na 12 točk. Pred zaključkom druge četrtine je Sergio Llull zadel dva zaporedna koša, tako da je ob polčasu prednost znašala 11 točk, 43-32.

Real Madrid je tudi v nadaljevanju obdržal prednost na semaforju, kljub temu, da so gostje poskušali zmanjšati razliko, kar jim je nekoliko tudi uspelo. Bullock, ki je odigral že svojo 200. tekmo v ligi ACB v karieri, in Prigioni sta narekovala močan tempo in s tem preprečila varovancem trenerja Moncho Fernandeza, da bi se povsem približali. Ob koncu tretje četrtine je tako bil rezultat 55-47.

V zadnji četrtini je prvi koš dosegel Lavrinovič, vendar je Murcia iskala način, kako se približati kraljevemu klubu, kar ji je s štiri točkami Roger Powella, tudi uspelo, saj je na semaforju pisalo 57-56. Litvanski center je še enkrat več stopil na sceno in dosegel 13 zaporednih točk v zaključku in Real Madrid se je lahko veselil četrte zmago v ligi ACB.

V sredo prihaja v dvorano Vistalegre v drugem krogu Evrolige poljska ekipa Asseco Prokom in kraljevi klub bo zagotovo naskakoval svojo prvo zmago v tem tekmovanju v letošnji sezoni, potem ko so v prvem krogu izgubili proti Khimkiju.

Dvorana: Vistalegre (Madrid), št. gledalcev: 7100, sodniki: García González, Francisco J. Araña, David Soto

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 27-20
  • 2.: 16-12
  • 3.: 12-15
  • 4.: 18-19

73.- Real Madrid: Prigioni (5), Bullock (7), Hansen (5), Garbajosa (2), Lavrinovic (22), – začetna peterka – Kaukenas (5), Velickovic (18), Hervelle (3), Vidal (2), Dasic (-), Llull (4).
66.- Murcia CB: Vujanic (5), Robles (7), Scepanovic (5), Moss (4), Prestes (9) – začetna peterka – Marco (0), Delininkaitis (13), Sanchez (-), Faverani (5), Garcia (-), Powell (14), Moncasi (4).

Shrani.si Shrani.si Shrani.si