X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Alcorcon 4-0 Real Madrid

Copa del Rey ostaja še naprej nepredvidljiva, kar je na svoji koži ponovno okusil tudi Real Madrid, potem ko je na prvi tekmi šestnajstine finala od njega bil s kar 4-0 boljši Alcorcon. Dve dola je za ekipo iz predmestja Madrida dosegel nekdanji igralec Realove mladinske ekipe Borja, enega je dal Ernesto, gol v svojo mrežo pa je dal še Arbeola in domači so se lahko veselili velike zmage. Madridiste so imele priložnost za zadetek, vendar so imele nekaj nesreče, poleg tega pa je bil v golu odlično razpoložen Juanma.

Real Madrid ni zaigral s svojo najmočnejšo enajsterico, vendar pa to ni izgovor, da je ekipa Alcorcona, ki sicer igra v španski Segundi B (tretji ligi), že takoj na začetku povsem zagospodarila na igrišču. Domači so do lepe priložnosti prišli že v prvi minuti tekme, ko je s strelom od daleč poskusil Mora, vendar je zgrešil vrata Reala. Ruben Sanz (2′) in Borja (11′), sta prav tako pošteno namučila Dudeka, vendar je imel ta pri tem tudi nekaj sreče in rezultat je ostal še neodločen.

Vendar pa tako ni ostalo dolgo, saj je Borja prvič na tekmi zadel, potem ko je lepo ustavil žogo na robu kazenskega prostora ter nato sprožil odličen strel z levo nogo (16′). Alcorcon je povečal svojo prednost vsega 6 minut kasneje, ko je Arbeola poskušal izbiti žogo v kazenskem prostoru, vendar je nesrečno žogo odbil prav v Realovo mrežo.

Real Madrid je le pokazal nato nekaj malega boljšo igro, vendar je pri vsem imel zadnjo besedo domači vratar Juanma. Benzemaju ni uspelo zadeti, potem ko je bil sam pred njim (17′); Drenthe je slabo streljal, potem ko je prijel podajo Albiol (23′), strel Arbeloe (25′) in Granera (26 ‘), strel od daleč Van der Vaart (28’), vendar se je Juanma še enkrat več izkazal. In znova se je uresničilo nenapisano pravilo, kdor ga ne da, ga dobi, saj je Alcorcon pet minut pred odmorom znova dosegel zadetek, potem ko je Ernesto bil povsem sam pred Dudekom.

Pred začetkom drugega polčasa je prišlo že do prve menjave v Realovi ekipi, saj je v igro prišel Gago namesto Gutija in videti je bilo nekaj napredka v igri Madridist, dokler ni nekdanji igralec Realove mladinske šole, Borja še drugič zatresel mrežo Reala ter ob enem postavil tudi končni izid tekme.

Beli so od zadnjega gola še naprej napadali, vendar niso uspeli realizirati nobenega napada z golom, saj so bili streli bodisi zgrešeni, ali jih je obranil Juanma, ali pa so jih odbili domači branilci. Beli bodo imeli popravni izpit 10. novembra na Bernabeu, ko so bo odločilo, ali bodo šli naprej igralci Alcorcona ali igralci Real Madrida.

Stadiona: Municipal de Santo Domingo
Sodnik: Turienzo Alvarez
AD Alcorcon 4-0 Real Madrid

Postava