X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real Madrid 94-72 Asseco Prokom

Shrani.si

Real Madrid je zmagal na prvi domači tekmi v Evroligi s spektakularno igro ter povsem zasluženo premagal poljski Asseco Prokom z rezultatom 94-72. Pri belih je ponovno bil najboljši strelec Litovec Darjus Lavrinovič, ki je dosegel 19 točk, poleg njega pa so še Bullock, Llull in Garbajosa dosegli več kot deset točk. Dvorana Vistalegre bo svoja vrata spet odprla že naslednji teden, ko prihaja v Madrid ekipa Panathinaikosa.

Garbajosa je dal prve točke za Real Madrid na tekmi in prvo četrtino zaključil nato z desetimi doseženimi točkami, potem ko je dosegel zadnjih sedem zaporedoma pred koncem prve četrtine. Garbajosa in Realovi centri so tako v prvi četrtini dosegli kar 24 točk od skupno 30-ih celotne ekipe. Na drugi strani je bil pri Assecu razpoložen David Logan, ki je dosegel 15 točk od skupno 22-ih poljske ekipe. Prva četrtina se je tako zaključila z rezultatom 30-22, seveda v korist belih.

Obramba Real Madrid je v drugi četrtini prestavila v višjo prestavo in gostom dovolila, da so dosegli samo 11 točk v celi četrtini. Garbajosa, Lavrinovič in Kaukenas pa so v napadu dobro vodili ekipo in jo tudi pripeljali do vodstva ob polčasu. Asseco Prokom nikakor ni mogla slediti domači ekipi in tako je ob polčasu razlika znašala že velikih 18 točk.

Po odmoru so varovanci Ettore Messine nadaljevali z zelo agresivno košarko in Real Madrid je tako še naprej nevtraliziral napad gostov. Lavrinovič, Llull in Vidal so v tretji četrtini bila gonilna sila Reala v napadu in pred zadnjim delom tekme je prednost Reala znašala že 25 točk, kar je bilo največja prednost na tekmi.

Četrta in zadnja četrtina je bila tako priložnost Messine, da na parket pošlje igralce, ki niso pred tem igrali veliko. Dasić je tako prišel na parket ter tudi zadel trojko, medtem ko je De Miguel dobil kar nekaj minut igranja. Real Madrid pa je tudi v zadnji četrtini predvsem blestel pri metu za tri točke, pri ukradenih žogah in dobrem skoku, zaradi česar so se navijači zasluženo veselili prve zmage v Evroligi.

Dvorana: Vistalegre (Madrid), št. gledalcev: 5800, sodniki: Volodymyr Drabikovsky, Milivoje Jovcic, Zdravko Rutesic

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 30-22
  • 2.: 21-11
  • 3.: 17-12
  • 4.: 26-27

94 – Real Madrid: Prigioni, Hansen (6), Garbajosa (13), Lavrinovic (19), Bullock (15) – začetna peterka -, Velickovic (7), Vidal (10), Kaukenas (11), Llull (10), Dasic (3), Samb, De Miguel.

72 – Asseco Prokom:
Logan (19), Szczotka, Burrell (14), Ewing (9), Hrycaniuk – začetna peterka -, Brazelton, Sow (4), Kostrzewski, Jagla (4), Szcotka, Woods (22).

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si