X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Bilbao Basket 70-96 Real Madrid

Real Madrid si je priigral že peto zaporedno zmago v ligi ACB, tokrat proti Bilbao Basket v dvorani Bizkaia. Beli so prikazali izredno odlično obrambo, poleg tega pa so imeli še odličen odstotek metov, kar je samo še prevesilo tehtnico na Realovo stran, pri kateri se je najbolj izkazal Bullock z 21-imi točkami.

Prve minute tekme so bile zelo tesne, saj sta obe ekipi zadevali eno za drugo. Bilbao je izkoristil svoje prednosti in zadeval predvsem preko nekdanje Madridiste Mumbruja, svoj delež pa je dodal tudi Banić, na drugi strani pa je Real Madrid postopoma le dvigoval svoj ritem igre, kar se je predvsem poznalo v obrambi. Odlične spretnosti so Lavrinoviču omogočile, da je podelil nekaj blokad in vzel nekaj pomembnih skokov. Prva četrtina se je tako končala z rezultatom 21-22.

Na začetku druge četrtine so Madridiste naredile delni izid 8-0, potem ko so obdržali prednost in zadeli večino svojih metov. V natančnosti se je izkazal tudi Bullock, ki je dosegel že 14 točk v prvem polčasu, pri čemer je zadel kar štiri mete za tri točke. Odlična obramba Reala v nadaljevanju druge četrtine je pomenila, da so lahko beli na odmor odšli s kar 21-imi točkami prednosti.

Real Madrid tudi v tretji četrtini ni popustil in Bilbao se nikoli ni vdal kljub temu, da je njihov napad bil večkrat prekinjen zaradi odlične obrambe belih. Real je tretjo četrtino tako zaključil s kar 23-imi točkami prednosti (50-73).

Tudi v zadnji četrtini so Madridiste prevladovale in na koncu povsem zasluženo slavile 5 zmago v ligi ACB.

Dvorana: Bizkaia (Bilbao), št. gledalcev: 1500, sodniki: Emilio Pérez Pizarro, Juan Luís Redondo, Carlos Peruga

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 21-22
  • 2.: 10-30
  • 3.: 19-21
  • 4.: 20-23

70 – Bizkaia Bilbao Basket: Salgado (-), Blums (-), Mumbru (7), Banic (17), Guardia (9) – začetna peterka -; Javi Rodriguez (4), Seibutis (12), Vazquez (5), Warren (13), Markota (3), Moiso (-).

96 – Real Madrid: Prigioni (11), Bullock (21), Hansen (3), Garbajosa (8), Darjus Lavrinovic (8) – začetna peterka -; Llul (10), Vidal (6), Kaukenas (11), Dasic (2), Velickovic (16).