X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Getafe

Shrani.si

Real Madrid se je močno boril in tudi zasluženo zmagal že petič zaporedoma na Santiago Bernabeu v La Ligi. Do zmage jim je uspelo priti s samo desetimi igralci, saj je bil že v 28. minuti tekme izključen Albiol, varovance Pellegrinija pa je nato v drugem polčasu z dvema zadetkoma rešil  Higuain. Beli tako ostajajo na drugem mestu s samo točko zaostanka za vodilno Barcelono, ki je le remizirala v Osasuni.

Beli so bili bolj napadalni v začetnih minutah kot Getafe, vendar je za prvi pravi šok za domačih navijačev poskrbel Albiol, saj je španski branilec v 28-ti minuti prejel rdeči karton, zaradi prekrška nad Robertom Soldadom, kar je bila zagotovo sporna odločitev, kateri so odločno nasprotovali domači navijači.

Pellegrini je zato moral narediti nekatere taktične spremembe na igrišču, zato je Marcela še naprej pustil igrati na krilu, ki je tako ogrožal obrambo Getaf, medtem ko se je Arbeloa preselil na desno branilsko mesto, Ramos pa se je preselil na centralni branilski položaj poleg Pepeja. Zaradi izključitve in spremembe igralnih položajev, je tempo tekme nekoliko padel in Getafe je celo nekoliko prevladoval do konca prvega polčasa.

V drugem polčasu so navijači na Santiago Bernabeu glasno spodbujali svoje ljubljence in Lass ter Benzema sta takoj nevarno ogrozila vrata Getaf. Nato pa so sledile minute Higuaina, ki je odigral svoje najboljšo tekmo do sedaj v letopnji sezoni, saj je dosegel prvi gol na tekmi, po lepi podaji Marcela. Sicer pa je “Pipita” sodeloval pri praktično vsaki napadalni akciji Reala.

Argentinec je svojo odlično tekmo kronal še z drugim golom, vsega tri minute po prvem in tako še enkrat na noge spravil celoten Bernabeu. Po dobrem sodelovanju s Kakajem in Marcelo, je imel Argentinec priložnost še za tretji zadetek na tekmi, vendar se je žoga po njegovem strelu odbila v okvir vrat. V 78-ti minuti pa je Higuaina zamenjal Raul, zakar pa je prejela stoječimi ovacijami s tribun Santiaga Bernabeu.

Real Madrid si je tako le povrnil del samozavesti po bolečem porazu sredi tedna in zasluženo zmagal že petič zaporedoma na domačem stadionu v letošnjem španskem prvenstvu.

Stadiona: Santiago Bernabeu
Sodnik: Mateu Lahoz
Real Madrid 2-0 Getafe

Postava real geta

Shrani.si Shrani.si Shrani.si