X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Arbeloa: “Osredotočeni smo na Zürich”

Alvaro Arbeloa je na današnji novinarski konferenci zatrdil, da Real Madrid razmišlja samo sredini tekmi proti Zürichu in ne o El Clásicu.

Kako je z vašim kolenom?
Dobil sem samo udarec, tako da ni potrebno skrbeti.

Kako lahko pojasnete dejstvo, da je Real Madrid na vrh lestvice, kljub temu, da ne igra dobro?
Veliko se zahteva od tega Real Madrid s tem novim projektom. Vemo, da ne igramo naš najboljši nogomet in sprejmemo vse kritike, vendar se izboljšujemo in delamo trdo, da bi igrali dobro od začetka do konca.

Kakšno predstavo bi želeli s strani Barcelone proti Interju? Kaj bi bolj odgovarjalo Real Madridu?
Iskreno povedano se ne obremenjujem z Barcelono, bolj me zanima, kako bomo igrali proti Zürichu. Po reprezentančnih tekmah smo imeli težko tekmo proti Racingu in malo časa, da se opomoremo in treniramo. Osredotočen sem na tekmo proti Zürichu.

Ali je to najboljši čas, da se igra Clásico?
Mislim, da prihaja v času, ko smo samozavestni zaradi našega nedavnega napredka, potem ko smo imeli grozen teden. Več zahtevamo od sebe in verjamemo, da smo na pravi poti, zato je dober teden za igranje takšne tekme.

Ali je tekma proti Zürichu glavna ovira pred Clásicom?
Navadiš se igrati vsake tri dni. Za pripravo na Barcelono po tekmi proti Zürichu bom imeli tri dni, kar mislimo, da je dovolj.

Ali boste igrali na levem boku na Camp Nou, kjer boste bili zadolženi za Messija?
Ne vem, če bom sploh igral, ali če bom igral na tem položaju. Mislim, da bo Messi pripravljen. Ni pomembno, ali bom igral kot levi bok ali na katerem drugem mestu, saj ima Barcelona vsepovsod vrhunske igralce.

Izločeni ste bili iz kraljevega pokala in vaše povprečje doseganje zadetkov je nižje brez Cristiana. Ali ste morda preveč odvisni od njega?
On je igralec, ki lahko naredi razliko. Ekipa je na vrhu lestvice in tudi drugi igralci so k temu pripomogli svoj delež. Imeti njega v ekipi je zagotovo veliko zagotovilo za uspeh, vendar smo dokazali, da lahko dosežemo napredek tudi brez njega.

Če Messi ne bo zaigral na Clásicu, bi vas motilo, če ne bi zaigral tudi Cristiano Ronaldo?
Sta pomembna igralca, vendar je Barcelona že zmagala brez Messi in tudi mi smo zmagali brez Cristiana. Vsekakor pa bi si želel, da bi Cristiano Ronaldo igral proti Barceloni. Težko bo za njega, da bi odigral celotno tekmo, vendar se ne obremenjujem z Messijem, ampak hočem le, da bo Cristiano bil tam.

Ali je že nestrpen, da se vrne?
Zelo je že nestrpen. Počuti se dobro in razmišlja le o vrnitvi.

Vi že veste, kako zaustaviti Messija, saj ste igrali proti njemu že z Liverpoolom.
Igral sem dobro in smo remizirali, vendar pa je vse bolj odvisno od ekipnega prizadevanja. Ne verjamem, da obstaja igralec, ki lahko zaustavi Messija. Veliko dejavnikov je potrebno pri tem, da ne pride do zaključka, ki ga je sposoben narediti.

Malo se je govorilo o Zurichu in veliko o Barceloni.
Vse ta teden v javnosti se vrti okoli tekme proti Barcelona, vendar je tekmo proti Zürichu prav tako pomembna. Vemo, da imamo veliko možnosti, da si zagotovimo napredovanje, če bomo zmagali doma. Vsi smo osredotočeni na to tekmo in si želimo igrati. Prav tako pa bo to tudi dobra priprava na tekmo v Barceloni. Sicer pa gre tukaj samo za to, kar mediji govorijo, naše misli so samo na tekmi proti Zurichu.