X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Iker Casillas

Iker Casillas je medijem danes povedal, da je prepričan, da bo nedeljski El Clásico napet in razburljivo.

Kaj si mislite o Barceloni?
Igrajo dober nogomet in imajo podobne dosežke našim. To bo napeta in razburljiva tekma.

Kaj mislite o vaši ekipi?
Včasih igramo dobro, včasih pa ne. Pomembno je, da smo si zaslužili dobre rezultate. Upamo tudi, da bomo v prihodnosti igrali še boljše. Še vedno se moramo prilagoditi na naše nove igralce in na novega trenerja.

Kako pomembna bo lahko tekma za Barcelono?
Vsi so govorili še pet dni nazaj, kako pomemben bo za njih ta teden, še posebej po remiju proti Athletic Bilbau. Vse se lahko zgodi v nogometu.

Ali vam je ljubše, da ste vodilna ekipa ali da vas hvalijo, da igrate dober nogomet?
Raje imam ekipo, ki vodi. Lani smo bili katastrofalni po mnenju medijev in letos je podobno, kljub večjim razlikam med omenjenima položajema v katerem smo pred El Clásicom na Camp Nou.

Kaj boste poskušali narediti na Camp Nou?
Ne bomo jih čakali v obrambi, da pridejo do nas. Borili se bomo za posest na igrišču in nato bomo videli, kaj se bo zgodilo. Ne bomo se jih utrašili in poskušali bomo pokriti njihove najbolj nevarne igralce kolikor jih bomo lahko. Skrbet moramo predvsem na to, kaj bomo mi počeli.

Kaj naredi Barcelono tako nevarno ekipo?
Xavi in Iniesta sta odlična igralca. Vedno sem govoril, da sta prava čarovnika v ekipi, ko imata žogo v svojih nogah.

Vaši navijači mislijo, da boste izgubili. Jih razumete?
Jih razumem. Ljudje mislijo, kar si želijo, vendar pa bomo poskušali odgovoriti na igrišču in se še oddaljiti od Barçe na lestvici.

Pravite, da se morate še vedno prilagoditi drug na drugega, kljub temu, da imate odlično ekipo …
Ti igralci naredijo to ekipo zelo močno, vendar pa je vseeno to daljši proces. Smo vodilni v Ligi prvakov in v La Ligi, zato smo odvisni sami od sebe. Naše edino razočaranje je bilo v Copa del Rey.

Bo Cristiano začel tekmo v nedeljo?
Cristiano je talent in si vedno želi igrati, kar dokazuje na vsakem treningu. Včeraj je igral 20 minut in takoj dal celotni ekipi nekaj dobrih potez. Na vse si želi igrati celotno tekmo.