X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-0 FC Zurich

Shrani.si

Real Madrid zmagal še drugo zaporedno tekmo po reprezentančnem odmoru, tokrat je bil v Ligi prvakov boljši od Zuricha z rezultatom 1-0, čeprav je imel veliko priložnosti in bi lahko bil končni rezultat še veliko višji. Edini gol na tekmi je tako dosegel “vroči” Higuain, s čimer je zagotovil Realu vodstvo v skupini C ter pred zadnjo tekmo v skupinskem delu praktično tudi že napredovanje med 16 najboljših ekip v Evropi.

Glede na zadnjo ligaško tekmo so bili v Realovi začetni postavi štirje novi obrazi in sicer sta se v prvo enajsterico v obrambi vrnila Ramos in Albiol, Lass se je vrnil ob bok Xabi Alonsu in Raul pa je kot kapetan zavzel mesto v napadu. Real Madrid je takoj od začetka tekme prevzel pobudo na igrišču in imel tudi preko Kakaja prvo priložnost na tekmi, vendar je njegov strel v 4. minuti gostujoči vratar obranil. Pet minut kasneje pa je Xabi Alonso strelja naravnost v vratarja Leonija, ki zato ni imel večjih težav.

Glede na prikazano na igrišču, predvsem s strani Reala, je bilo jasno, da je prvi zadetek praktično v “zraku”. Malo pred polovico prvega polčasa je Argentinec potrdilo to. Potem, ko je Kaka ukradel žogo, preigral branilca in odlično zaposlil Higuaina, je ta rutinirano dosegel še drugi zadetek v letošnji Ligi prvakov. Kljub temu, da so domači imeli tako željeno vodstvo, so še naprej napadali. V 26. minuti je znova sprožil strel Xabi Alonso, vendar je s fenomenalno obrambo Leoni obranil strel. Osem minut kasneje je svojo priložnost imel tudi Marcelo, vendar je njegov strel iz roba kazenskega prostora končal v vratnici.

Tudi v drugem polčasu se je nadaljevala podobna slika iz prvega polčasa. Real Madrid je vseskozi napadal, medtem ko se je švicarska ekipa odlično branila in iskala svojo priložnost za zadetek preko protinapadov, pri katerih pa Iker Casillas v vratih ni imel pretiranega dela. Sledila je menjava Van der Vaart – Arbeloa, kar je pomenilo, da se je Brazilec Marcelo moral preseliti na levo bočno branilsko mesto, Nizozemec pa je zasedel njegovo mesto na sredini igrišča. Sedem minut po vstopu je Nizozemec imel odlično priložnost za zadetek, potem ko se je na robu kazenskega prostora znašel povsem sam, vendar je streljal preko gola.

V 70. minuti je na tribunah Santiaga Bernabeu znova izbruhnil val zadovoljstva, vendar ne zaradi tega, ker bi njihovi ljubljenci dosegli zadetek, ampak zato, ker je po dolgem času znova na igrišče stopil portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je zamenjal Raula. Ronaldo bi skoraj še drugič na noge spravil celi Bernabeu, potem ko je lepo prišel pred gostujočega vratarja, vendar je le-ta njegov strel ubranil. Za kaj več pa je njemu in Realu zmanjkalo časa, kljub temu pa je Real Madrid zasluženo zmagal in se tako povzel na vrh skupine C.

Stadiona: Santiago Bernabeu
Sodnik: Alain Hamer
Real Madrid 1-0 FC Zurich

postava proti zurichu

Shrani.si Shrani.si Shrani.si