X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real Madrid 82-69 Armani Jeans Milano

Shrani.si

Košarkaši Real Madrid so se morali včeraj v domači dvorani Vistalegre zelo boriti, a so na koncu le premagali AJ Milano z rezultatom 82-69. Beli niso niti enkrat vodili do drugega polčasa, v katerem sta Sergio Llull in Veličković zgrabil vajeti ekipo v svoje roke in pripeljali ekipo do nove zmage v Evroligi. Madridiste sedaj skupaj s še dvema ekipama zasedajo vodilno mesto v skupini D.

Varovanci Messine nikakor niso mogli razviti svoje igre na začetku tekma, saj je bil na drugi strani Milan zelo samozavesten in je tako s pridom izkoriščal priložnosti v napadu. Svojo prvo uradno tekmo v letošnji sezoni je odigral Felipe Reyes, saj je pred tem bil kar dva meseca poškodovan in je že takoj na začetku pomagal ekipi, predvsem v obrambi, da le-ta ni preveč zaostajala. Po trojki Hansena, pa je Rreal Madrid po prvi četrtini zaostajal za Italijani le za eno točko (21-22).

Izredno slab met belih v drugi četrtini je gostom omogočil, da so še pridobili na svoji samozavesti ter tako še povečali svojo prednost. Kljub temu pa so Madridiste našle odgovor in preko Sergia Llulla in Veličkovića vsaj nekoliko zmanjšale zaostanek za gosti, ki je bil ob odmoru devet točk (36-45).

V drugem polčasu so varovanci trenerja Messina postopoma izboljševali svojo igro, pri čemer jim je uspel tudi delni izid 9-0, za kar sta imela zasluge predvsem Prigiioni in Hansen. Ob zvoku sirene pa je Argentinec na svoj račun vpisal še nove tri točke ter tako postavil izid po treh četrtinah, 58-58.

V zadnji četrtini smo le videli pravi obraz Real Madrida, ki je zadeval praktično iz vsakega položaja, kar je dvignilo vse navijače na noge. Po nešportni osebni napaki Mike Halla, so domači naredili kar delni izid 20-0, pri čemer sta vodilno vlogo igrala Llull in Veličković ter tako zasluženo priigrala Realu še eno zmago v tej sezoni.

Evroliga

Dvorana: Vistalegre (Madrid), št. gledalcev: 7900, sodniki: ZIEMBLICKI GRZEGORZ (POL), CMIKIEWICZ MAREK (POL), ANASTOPOULOS PANAGIOTIS (GRE)

Rezultat po četrtinah:

  • 1.: 21-22
  • 2.: 15-23
  • 3.: 22-13
  • 4.: 24-11

82 – REAL MADRID: Prigioni (10), Bullock (9), Hansen (11), Garbajosa (9), Lavrinovic (0) – začetna peterka – Velickovic (21), Reyes (0), Llull (8), Kaukenas (14), Dasic (0)

69 – ARMANI JEANS MILÁN: Finley (8), Mancinelli (16), Rocca (7), Maciulis (20), Mordente (7) – začetna peterka – Viggiano (0), Bulleri (5), Hall (6), Beard (0)

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si