X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Barcelona 1-0 Real Madrid

Shrani.si

Za nami je prvi letošnji El Clasico, na katerem je lahko Real Madrid zapuščal Camp Nou dvignjenih glav, saj je odigral dobro tekmo z kar nekaj odličnimi priložnostmi za zadetek, vendar mu je tokrat hrbet obrnila tudi sreča, kar pa so znali izkoristili igralci Barcelone. Igralci Reala so večino tekme imeli strnjene vrste in igrali zelo disciplinirano, za razliko od ostalih ekip, ki so pred tem prihajale na Camp Nou, pa so igrali tudi zelo agresivno in bili vseskozi nevarni za Valdesa. Cristiano Ronaldo, Higuain in Benzema so imeli najlepše priložnosti na tekmi za bele, vendar jih niso izkoristili, jo je pa zato na drugi strani spretno izkoristil Ibrahimović in znova popeljal Barcelono na vrh La Lige.

Začetek tekme sta obe ekipi začeli dokaj previdno, kjer je sicer Barcelona prevladovala v posesti žoge, vendar so igralci kraljevega kluba igrali zelo agresivno in jim tako spretno onemogočali vsakršen nevarnejši napad. Prvo priložnost na tekmi je imel Marcelo po podaji Cristiana Ronalda (6′), Barcelona pa je odgovorila z individualno akcijo Messija. Argentinec je v nadaljevanju napada zaposlil Henry, ki pa je poslal žogo naravnost v roke Casillasa (8′). Naslednji je poskusil Xavi s strelom od daleč, vendar je njegov strel šel nad prečko. Sledile pa so minute Real Madrida, ki je bil v prvem polčasu tudi nevarnejši, saj je imel lepše priložnosti, kot domači nogometaši. V dvajseti minuti, je Real hitro izpeljal napad po ukradeni žogi, kjer so bili potrebni le trije dotiki, da so igralci kraljevega kluba prišli do kazenskega prostora Barcelone in Valdes je hitro postal najbolj zaposleni igralec na igrišču.

Kaka je sijajno prodrl po levi strani, podal naprej samemu Cristianu Ronaldu, ki je takoj sprožil strel, vendar je njegov strel odlično z nogo obranil Valdes. Real Madrid je še naprej pritiskal v napadu in ostal trden v obrambi. Že minuto po priložnosti Ronalda, je lepo priložnost imel tudi Kaka, vendar mu je Valdes v zadnjem trenutku izbil žogo, pet minut kasneje pa je s požrtvovalno igro Puyol, ki je blokiral strel Marcela in tako preprečil vodstvo belih. Po minutah Reala se je igra nekoliko umirila, so pa zato domači nekoliko zapretili vrata Casillas, vendar je bil ta po nevarni podaji Henrya in strelu Inieste, vedno na pravem mestu. Na drugi strani pa je imel Brazilec Marcelo še eno priložnost za zadetek, vendar je bil njegov strel prešibak in ga je zato Valdes z lahkoto ustavil.

Real Madrid je tudi drugi polčas začel na podoben način kot prvega. Po kotu Barcelone je Real hitro prešel v protinapad, ki ga je vodil Cristiano Ronaldo. Portugalec je nato podal Higuainu, ki je pred tem uspelo uiti Abidalu, vendar se je nato v obrambo domačih pravi čas vrnil domači kapetan Puyol in še enkrat več blokiral nevaren strel (52′). V 56-i minuti je sledila kazen za vse neizkoriščene priložnosti Reala, potem ko je Alves z desne strani podal odličen predložek v kazenski prostor, kjer so Madridiste pozabile na Ibrahimovića, ki je z izjemnim strelom premagal nemočnega Casillasa. Samo nekaj minut po zadetku Barcelone je sledil nov preobrat na tekmi, saj je bil pri domačih zaradi namernega igranja z roko, z drugim rumenim kartonom kaznovan Busquets, kar je pomenilo, da bo imel Real od takrat naprej igralca več na igrišču.

Guardiola je zaradi tega na igrišče namesto Keitaja poslal Toureja, medtem ko je Pellegrini tvegal s kar dvema novima napadalcema, Benzemajem in Raulom, medtem ko sta igro zapustila Cristiano Ronaldo in Arbeloa. Igra je bila še vrat in vrat. V nadaljevanju se je priložnost za povečanje prednosti ponudila Pique z glavo (68′) in Abidalu (75′), na drugi strani pa je imel Real priložnost za zadetek preko Ramosa po kotu (77′) in Benzemaja (80′), ki je streljal čez gol. Tik pred koncem rednega dela je imel odlično priložnost še Messi, vendar se je v Realovih vratih odlično znašel Casillas ter mu obranil strel. Samo nekaj trenutkov kasneje pa je drugi karton na tekmi prejel še Lass in obe moštvi sta končali tekmo s samo desetimi igralci.

Stadiona: Camp Nou
Sodnik: Undiano Mallenco
Barcelona 1-0 Real Madrid

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si