X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Sergio Ramos

Sergio Ramos je prepričan, da je Real Madrid dobro igral v Barceloni in da morajo sedaj nadaljevati z dobrimi igrami.

Kaj menite o tem, da je Messi dobil nagrado Ballon d’Or (Zlato žogo)?
Moram mu čestitati za to. Zaslužil si jo je, vendar je škoda, da je ni dobil kdo iz naše ekipe.

Mislite, da je pošteno? Za nagrado so bili nominirani tudi španski igralci …
Sam kot Špansec bi si zagotovo želel, da bi nagrado prejel Španec. Sem počaščen, da igram v reprezentanci poleg vrhunskih nogometašev, vendar si nagrado zasluži tudi Messi.

Ste se po El Clásicu počutili kot zmagovalci kljub porazu, glede na to, da ste dobro igrali?
Nismo se počutili kot zmagovalci, vendar pa smo dobro igrali. Sedaj moramo nadaljevati z dobrimi igrami.

Ste opazili laser med tekmo?
Niso opazil, da bi me obsevali z njim, vendar lahko vi potrdite, da so obsevali Ronalda v obraz preden je izvajal prosti strel. Te stvari se ne bi smele zgoditi, saj lahko na koncu povzročijo težave.

Abidal je dejal, da igralcev Barcelone niso mogli obsevati z laserji, ker so bili prehitri za njih …
Ne bom načel kontroverzne razprave, vendar ne verjamem, da bi bilo to smešno igralcem Barcelone, če bi se to zgodilo enemu od njih. Kljub temu, pa ne želim dodatnih polemik glede tega.

Ali je tako imenovana odvisnost ekipe od Ronalda upravičena? Kaj si mislite o mnenju zdravniške ekipe glede njegovega stanja pred in po tekmi?
Tako imenovana odvisnost ekipe od Ronalda se pojavlja zgolj v medijih. Mi gledamo na vsakega igralca v ekipi kot enakovrednega vsakemu. To je odločitev igralca, če želi biti pregledan pred tekmo, vsekakor pa je to bolje, da se stori, da se prepreči možno obnovitev poškodbe.

Ali je ekipa res toliko pridobila z njegovo vrnitvijo?
On veliko naredi za ekipo in ob enem naredi tudi razliko. Mislim, da je vse kar ima opraviti z nekom glede okrevanja, dobro za ekipo, tako da je ekipa vesela, da je nazaj.

Zdi se, da ekipa pade v igri v zadnjih 45 minutah …
To je res, vendar mislim, da to ni problem telesne pripravljenosti, ampak mislim, da imamo tukaj opraviti več z zbranostjo. Zdi se, da se sprostimo in zato nismo povsem zbrani pri zaključkih. Lahko bi zmagal tekmo na Camp Nou, vendar nismo uspeli zadeti. Še vedno pa lahko to spremenimo in ohranimo našo igro na nivoju tudi v zadnjih 45 minutah.

Mislim, da si želeli, da bi Sevilla premagala Barcelono v Copa del Rey …
Vedno je žalostno, ko si izločen iz tekmovanja, zlasti če si izločen iz tako pomembnega tekmovanja kot je Copa del Rey. Sevilla igra na zelo visoki ravni in želim jim veliko sreče.

Ali se je lažje sedaj osredotočiti na tekmo proti Almeriji, ko nimate tekmo sredi tedna?
Smo enako mirni glede tekme in delamo enako, edino kar je, da imamo sedaj več časa, da se pripravimo na njih, kot pa v drugih tednih.

Zdi se, da se Benzema težko prilagodi na ekipo …
Menim, da ljudje izven ekipe pravite to zato, ker ne govori špansko, ampak govori francosko in malo angleško. Dobro se je prilagodil in tudi dokazal, da bo postopoma postal še boljši.

Sreda bo zaznamovana kot 14. obletnica Gutijevega prvenca v prvi ligi.
Težko je biti eliten igralec, kot je on v svetu nogometa. Moramo mu čestitati za to. Mnogi nogometaši si želijo takšne kariere kot je njegova in osvojiti toliko naslovov, kot jih je on.