X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Štirinajst let znamenite “14”

Shrani.si

Jose Maria Gutierrez “Guti” je prvič odigral uradno tekmo v dresu kraljevega kluba na Santiagu Bernabeu 2. decembra 1995, dne, ko je svojo 400. tekmo v prvi ligi odigral tudi Manolo Sanchis. Štirinajst let kasneje, Guti še vedno nosi dres Real Madrid, poleg tega pa je drugi kapetan in ikona kluba.

Po briljantni sezoni 1994/95, se je Real Madrid na začetku nove sezone znašel v krizi. Tedanji trener Jorge Valdano je iskal izhod iz krize in naredil tvegano potezo, saj je v prvo ekipo vključil, kar nekaj mladih igralcev, med katerimi je bil tudi Guti. Najmlajši, ki je zaigral na sredini poleg Fernanda Redonda in Michaela Laudrupa, je svoj prvenec doživel v 63. minuti, ko je zamenjal Amavisco in na koncu se je zmage proti Sevilli veselil prav Real Madrid, končni izid pa je bil 4-1.

Ko je Guti postal polnopravni igralec prve ekipe, se je odločil, da bo v nosil dres s številko 14, enako kot nogometna legenda Johan Cruyff. Štirinajst let je minilo in vezni igralec lahko še vedno nosi 14-ico na svoje hrbtu, poleg tega pa je sedaj 33 letni Guti postal tudi drugi kapetan in ikona kraljevega kluba. Za Real Madrid je Guti do sedaj odigral 522 tekem in pri tem dosegel 77 zadetkov, najbolj znamenit od teh pa je zagotovo bil 5000-i gol za Real Madrid, ki ga je dosegel 14. septembra 2008 proti Numanciji. Glede na to, da je v vsem tem času Guti pri Realu osvojil pet naslovov v španskem prvenstvu, tri naslove Lige prvakov, dva Interkontinentalna pokala, štiri španske Super pokale in en evropski Super pokal, Guti zagotovo spada med najuspešnejše klubske igralce vseh časov.

Shrani.si  alt= Shrani.si