X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odmevi po žrebu skupin za SP 2010 v Južni Afriki

tinypic.com

Kmalu po končanem žrebu za SP 2010 v Južni Afriki, so igralci Real Madrida, ki so ob enem tudi reprezentanti držav, ki bodo nastopile na svetovnem prvenstvu drugo leto izvedeli s kom se bodo pomerili v skupinskem delu. Tako so se Casillas (Španija), Cristiano Ronaldo (Portugalska), Kaka (Brazilija), Benzema (Francija), Higuain (Argentina), Metzelder (Nemčija) in Van der Vaart (Nizozemska) skupaj zbrali na tiskovni konferenci na Santiago Bernabeu in medijem razkrili nekaj svojih misli glede žreba in samega tekmovanja.

Iker Casillas
Shrani.si

Kaj lahko rečete glede žreba?
Lahko smo kar srečni, ko smo gledali katere so druge ekipe, vendar moramo spoštovati vsakega nasprotnika in ne moremo že razmišljati o tem, da imamo devet točk že v žepu. Moramo igrati proti odličnimi ekipami, če želimo doseči finale. Izločilni boji pa so vedno najtežji. Do prvenstva je še veliko časa, tako da bo do takrat še veliko razprav glede tega, vendar pa bomo storiti to, kar se od Španije pričakuje.

Vaše misli o skupini Španije?
Mislim, da so Čile najbolj zapletena ekipa, proti njim smo igrali lansko leto in so se prav dobro branili. Poznam Brava, ki igra za Real Sociedad, prav tako pa so bili dobri tudi v kvalifikacijah. Trenutno smo še nekoliko manj seznanjeni z Hondurasom in s Švico, vendar mora v vsakem primeru Španija napredovati v naslednji krog.

V osmini finala se lahko soočite z Brazilijo ali s Portugalsko.
Da bo Španija uspešna, bomo morali igrati proti najboljšim ekipam. Ne moremo doseči finala, če bomo igrali proti ekipam, ki niso favoriti. Obstaja kar nekaj ekip, ki se vedno dobro odrežejo na svetovnih prvenstvih. Moramo igrati, kot smo do sedaj in z igro, nato pa moramo priti v Južno Afriko v naši najboljši možni formi. Vsekakor pa bomo morali igrati tudi z vsem srcem, če se bomo soočili z Brazilijo ali Portugalsko. To bo bil pravi užitek se križati z njimi.

Kako bi opisali špansko reprezentanco?
Čas je za upanje in vznemirjenje.

Več soigralcev iz Reala igra za reprezentance, ki so že osvojile svetovni naslov.
Brazilija, Argentina, Nemčija in Francija so že zmagale na svetovnih prvenstvih in tudi mi si želimo biti med njimi. Zavidam Kakaju, ker je že sam postal svetovni prvak in Metzelderju prav tako zato, ker je že igral v finalu svetovnega prvenstva. Potrudili se bomo zaslužiti svoj prvo zvezdico nad našim grbom.

Ali je dejstvo, da nobena evropska ekipa še ni do sedaj osvojila naslova svetovnih prvakov izven Evrope nekakšen hendikep?
To je zgolj naključje.

Kdo bo bil najboljši igralec na svetovnem prvenstvu?
Upam, da celotno španska reprezentanca. Noben igralec med nami ni izstopal na evru, vendar je vsak od nas igra pomembno vlogo.

Ali je ekipa že pozabila na poraz proti ZDA na Pokalu konfederacij?
Znašli smo se v edinstvenih okoliščinah. Zadeli so iz svojih dveh priložnosti, prav tako pa je bila sreča tistega dne na njihovi strani. Izgubili smo eno tekmo v desetih tekmah in to je to. Dobro so se branili in dosegli finale.

Cristiano Ronaldo
tinypic.com


Kaj lahko rečete o žrebu?
Imamo zapleteno skupino. Bo nam težko, vendar sem vesel, da se bom soočil proti svojim klubskim kolegom in prijateljem. Nogomet je vedno zapleten. Morali bomo igrati dobro za zmago, vendar smo motivirani, da se bomo pomerili proti velikim reprezentancam.

Vaše misli o skupini Portugalske?
Brazilija je najmočnejša ekipa, vendar je tudi Slonokoščena obala težek tekmec, vsekakor pa je to težka skupina. Morali bomo biti v naši najboljši formi. Zmaga na prvi tekmi bo zelo pomembna.

V osmini se lahko križate s Španijo.
Jaz bi se z veseljem. So odlična ekipa, vendar je moja edina skrb trenutno, skupinski del. Bil bi dober znak, če bi se morali soočiti s Španijo, saj bi pomenilo, da smo napredovali iz skupine.

Kdo bo najboljši igralec na svetovnem prvenstvu?
To je odvisno od tega, katera reprezentanca bo postala svetovni prvak. Težko je izbrati le enega igralca.

Kaka
tinypic.com

Vaše misli o skupini Brazilije?
Mislim, da je najtežja. Obstajajo tudi druge težke skupine, vendar je naš skupina, skupina smrti. Mislim, da je to dobro, saj moramo biti osredotočeni od samega začetka.

Kako Brazilija vidi to svetovno prvenstvo?
To svetovno prvenstvo bo popravni izpit za predstave, ki smo jih pokazali leta 2006, ko nismo igrali dobro.

Kako boste premagali Casillasa, če se boste stali nasproti Španiji?
Upam, da ne bomo srečali Španije v izločilnih bojih, tako da se bomo lahko pomerili šele kasneje, kar se lahko zgodi, če bomo oboji končali kot prvi svojih skupinah. Luis Fabiano je odličen igralec in lahko premaga Casillasa, kljub temu pa je “San Iker” eden najboljših vratarjev na svetu. Super ga je imeti v klubu, vendar je v reprezentanci druga zgodba.

Kdo mislite, da bo zmagal na koncu, če boste vi bili prej izločeni?
Tukaj je govora predvsem o favoritih. Španija igra zelo dobro in lahko zmaga, kakor tudi Anglija. Potem so tukaj še ekipe z veliko tradicije, kot so Italija, Nemčija, Argentina, Francija in Nizozemska. Vsakdo lahko zmaga. Kdor bo na koncu zmagal, bo bil najboljši.

Ali je Španija splošna favoritinja?
Španija igra zelo dobro, kar je zaskrbljujoče za tekmece. Vedo, kako igrati vsako posamezno tekmo in imajo veliko individualnega talenta v ekipi.

Kdo bo najboljši igralec na svetovnem prvenstvu?
Upam, da bo Brazilec, kar bi pomenilo, da je Brazilija postala svetovni prvak. Cannavaro je bil najboljši igralec leta 2006, ker je Italija zmagala. Zidane igral tudi zelo dobro, vendar pa Francija ni zmagala.

Higuain
tinypic.com

Vaše misli o skupini Argentine?
To je težka skupina, Nigerija lahko še povzroči veliko težav. Grčija je zmagal pred Euru preden je zmagala Španija, poleg tega pa je tukaj še Koreja. Vsi so tukaj z razlogom. Upamo, da bomo dobro igrali v skupinskem delu.

Kako Argentina vidi to svetovno prvenstvo?
Kar nekaj zadev se dogaja, vse poteka dobro in upamo, da se bomo domov vračali s pokalom.

Kako boste premagali Casillasa, če se boste stali nasproti Španiji?
Upam, da se ne bomo srečali s Španijo, vendar pa bomo poskušali po naših najboljših močeh, če se bomo. Ikerja je lahko premagati. (smeh)

Kdo bo najboljši igralec na svetovnem prvenstvu?
Težko je reči, saj so to najboljše reprezentance na svetu. Strinjam se s Kaka v tem, da če je najboljši igralec iz tvoje ekipe, da to pomeni, da dobro igral na tekmovanju.

Rafael van der Vaart
tinypic.com

Ali ste seznanjeni z japonsko reprezentanco?
Nisem. Imamo težko skupino, vendar smo med favoriti.

Kako bi opisali svojo ekipo?
Vedno igramo dobro, vendar to ne pomeni vedno, da zmagaš.

Vaše misli o skupini Nizozemske?
To je težka skupina, vendar spadamo med favorite. Mislim, da bomo premagati Japonsko, vendar pa imajo dobre možnosti za končajo na drugem mestu.

Kdo bo najboljši igralec na svetovnem prvenstvu?
Kaka.

Karim Benzema
tinypic.com

Vaše misli o skupini Francije?
Mislim, da smo bili izžrebani v dobro skupino, vendar pa na svetovnem prvenstvu ni lahkih tekem. Bomo se uvrstil v naslednji kroga tekmovanja in igrali dobro. Argentino bo težko premagati v morebitnem srečanju med zadnjimi 16-imi reprezentancami, vendar bomo storili po svojih najboljših močeh.

Kako bi opisali svojo ekipo?
Mislim, da smo odlična ekipa. Leta 2006 smo dosegli finale. Imeli smo nekaj težave v kvalifikacijah, vendar lahko igramo dobro.

Katero ekipo bo potrebno premagati?
Mehika in Urugvaj igra podoben nogomet, kot Brazilija in si veliko podajajo. Južna Afrika bo želela doseči svoj maksimum tudi kot gostiteljica, tako da moramo spoštovati vse naše nasprotnike.

Kdo bo najboljši igralec na svetovnem prvenstvu?
Svetovno prvenstvo združuje odlične igralce. Najboljši bi lahko bili Cristiano Ronaldo, Kaka, Ribery, Xavi …

Metzelder
tinypic.com

Vaše misli o skupini Nemčije?
To je težka skupino, vendar ne pretežka. Avstralija se je že velikokrat izkazala, seznanjeni smo s Srbijo, ki se je zelo izkazala v kvalifikacijah proti Franciji, potem pa je tukaj še Gano, ki spada med najboljše afriške ekipe.

Kako Nemčija vidi to svetovno prvenstvo?
Upamo, da bomo imeli mentaliteto in srečo, da gremo do konca.

Kdo mislite, da bo zmagal na koncu, če boste vi bili prej izločeni?
Brazilija je eden od favoritov, vendar obstaja še veliko močno ekipo, ki lahko zmagajo. Poleg Brazilije, je tukaj še Argentina ter veliko drugih, vendar mislim, da je Španija prav tako jasen favorit.

Kdo bo najboljši igralec na svetovnem prvenstvu?
Pomembno je, da kar se je že zgodilo v letu 2008, da se zgodi še enkrat, ko je igralec Real Madrid prinesel pokal nazaj na Bernabeu. Obstaja velika možnost, da bo član ekipe Real končal kot najboljši igralec svetovnega prvenstva.

tinypic.com tinypic.com tinypic.com tinypic.com tinypic.com