X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Liga prvakov: 6. krog Olympique Marseille – Real Madrid

Z mislimi na zmago

Z mislimi na zmago

Olympique Marseille potrebuje zmago proti Real Madridu. Uporabili bodo vse svoje moči, talenta Lucho Gonzaleza (njihovega najpomembnejšega igralca) in bivši madridisti Fernanda Morientesa in Gabriela Heinzeja, za zmago nad belim baletom.

Skupina C T Z R P D.g. P.g Točke
Real Madrid 5 3 1 1 12 6 10
Milan 5 2 2 1 7 6 8
O. Marseille 5 2 1 2 9 7 7
FC Zurich 5 1 0 4 4 13 3

Navijači na Stade Veledromu bodo trdno stali za svojo ekipo, kar bo dodalo napetost tej pomembni tekmi. Marseille je izgubil zadnje tri tekme proti Real Madridu. Izgubili so 4-2 v Španiji in 2-1 v Franciji v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2003/04, nazadnje pa so bili poraženi na Bernabeu z rezultatom 3-0.

Tekme Real Madrid Marseille
Zmage 3 0
Porazi 0 3
Remi 0 0
Doseženi zadetki 9 3
Prejeti zadetki 3 9

Z igralci kot so Jean-Pierre Papin, Enzo Francescoli, Didier Deschamps, Basile Boli, Marcel Desailly, Rudi Voller in Eric Cantona, Franzom Beckenbauerjem na mestu glavnega trenerja je Olympique zmagal štiri zaporedne lige in Ligo prvakov v letu 1993.

V lanski sezoni so le za tri točke zaostali za francoskimi državnimi prvaki Girodins de Bordeaux. Trenutno so na tretjem mestu skupaj z Montpellierom v prvi francoski ligi z 14. točkami.

V obširni zbirki klubskih naslovov se med drugim najdejo tudi osem naslovov državih prvakov, deset naslovov pokalnih prvakov, pokal namenjen zmagovalcem Intertoto pokala in pokal za osvojitev Lige prvakov. Z bivšimi madridistami Gabrielom Heinzejem in Fernando Morientesem v postavi, si Olympique želi zmagati na domačem terenu in tako ohraniti upanje za napredovanje v naslednji krog Lige prvakov.

NAJBOLJŠI STRELCI OLYMPIQUA MARSEILLA

LIGA PRVAKOV
LIGUE 1
IGRALEC ZADETKI IGRALEC ZADETKI
Heinze 2 Niang 7
Hilton 1 Brandao 5
Cheyrou 1 Diawara 2
Lucho 1 Cheyrou 2
Abriel 1 Lucho Gonzalez 2
Brandao 1 Kone 2
Niang 1 Abriel 1
Heinze 1
Cisse 1
Valbuena 1
Morientes 1