X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Olympique Marseille 1-3 Real Madrid: Napredovanje v stilu

Tekma na Stade Velodromu med Olympique Marseillem in Real Madridom je bila naelektrene, naporna in napeta. Madridiste so zaključile nastope v skupini z novo zmago in napredovanjem v naslednji krog. Cristiano Ronaldo (2) in Albiol sta bila strelca za beli balet.

Tekma se je začela z odločnostjo na obeh straneh in Real Madrid je v četrti minuti povedel po odličnem prostem strelu Cristiana Ronalda iz 37-ih metrov.

Vendar vodstvo ni bilo dolgo. Marseille je krvavo potreboval zmago in le nekaj minut kasneje je izenačil preko Lucho Gonzaleza. Argentinec je prestregel izbijanje Albiola blizu pet metrskega prostora in domačim prinesel izenačenje.

Obe ekipi sta igrali z željo po novem zadetku in Real Madrid je postopoma prevzel kontrolo na igrišču. Ronaldo je sodeloval v vsakem napadu njegove ekipe in bil blizu novega zadetka v 27-i minuti, ko je njegov poskus z glavo zaustavila vratnica. Higuain, Pepe in Ramos so poskušali doseči zadetek v zaporednih priložnostih, ki so sledile vendar je francoska obramba zdržala brez prejetega zadetka. Cristiano je imel še dve priložnosti za zadetek (eno v 40 minuti z glavo) in Marcelo je poskusil v zadnji minuti prvega polčasa.

Beli balet je še naprej kontroliral tekmo tudi v drugem polčasu. Van der Vaart je poskusil s strelom od daleč v 54 minuti, za tem je poskusil Marcelo po prestreženi žogi Mandada, vendar je meril previsoko. Brazilec je ponovno imel priložnost po odlični podaji Higuaina, vendar je domači vratar strel ubranil. Drugi zadetek za Real je v 59-i minuti dosegel Albiol po predložku iz kota Van der Vaarta, ko je žogo slabo izbil Heinze, žoga je nato zadela Ronalda na prsi in padla na noge Albiolu, ki meril tik ob levi vratnici.

V 62-i minuti je Benzema vstopil v igro namesto Higuaina in tri minute kasneje je Casillas v kazenskem prostoru podrl Nianga. Gostje so izvajali enajstmetrovko, vendar je Lucho Gonzalez zadel le prečko. Raul je vstopil v igro v zadnjih 25-ih minutah in Ronaldo se je ponovno vpisal med strelce. Portugalec je sprejel dolgo podajo in padel na tla, ko mu je nasproti prišel Mandanda pred kazenskim prostorom. Hitro se je pobral in zadel v prazno mrežo in s tem zagotovil napredovanje Real Madrida v naslednji krog, kot zmagovalec svoje skupine.

Stadiona: Stade Vélodrome
Sodnik: Wolfgang Stark (NEM)
Olympique Marseille 1-3 Real Madrid