X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Albiol

V soboto bo Raul Albiol zaigral proti svoji nekdanji ekipi, Valenciji. Branilec je dejal, da bo vrnitev na Mestallo zanj nekaj posebnega.

Kako se ekipa počuti sedaj, ko ste se uvrstili v naslednji krog Lige prvakov, kot vodilna ekipa skupine?
Počutimo se bolje in smo bolj sproščeni na igrišču. Prav tako pa se počutimo udobno, kar mislim, da se tudi opazi. Naš cilj sedaj je, da dobimo tri točke na Mestalli, ki velja za zapleteno prizorišče.

Kakšna mislite, da bo tekma proti Valenciji?
To bo posebna tekma za mene, ker se bom vrnil na Mestallo, prav tako pa se bom vrnil v svoj rojstno mesto. To bo lepo in upam, da bom užival.

Bi bil remi dober rezultat za Real Madrid?
Ne bi bil, ker smo pet točk za Barcelono, čeprav imajo oni že tekmo več. Moramo poskusiti zmagati vsako tekmo, če želimo osvojiti naslov. Lahko tudi izgubimo na Marseilli, vendar bomo vseeno igrali trdo za tri točke na tekmi.

Silva je poškodovan …
To je pomembna poškodba za Valencijo. Tudi mi se ukvarjamo s poškodbami, vendar imamo odlične igralce, ki lahko zamenjajo poškodovabe. Morali bomo trdo delati za zmago na Mestalli. Ne iščemo izgovorov, zato moramo igrati dobro in pokazati pravo ekipno igro.

Katera je večja izguba, Silva za Valencijo ali Cristiano in Kaka za Real Madrid?
Na obeh straneh bodo bili odsotni pomembni igralci. Silva je drugačen igralec. Cristiano in Kaka sta prav tako pomembna, vendar jih mi lahko nadomestimo s prav tako dobrimi igralci.

Kateri trenutek bo za vas najbolj posebne na Mestalli?
Mislim, da ko bom začel z ogrevanjem. Ko se tekma enkrat začne, pozabiš na vse ostalo. Na Mestalli smo me vedno dobro sprejeli.

Ste govorili s katerim od nekdanjih soigralcev?
Nisem govoril z nikomur ali dobila kakšno sporočilo še, vendar sem prepričan, da bom, ko se bo približevala tekma. Zame je vrnite na Mestallo vedno nekaj posebnega. Real Madrid dodatno motivirani navijače v Valenciji in ljudje si vedno želijo premagati nas.

Ali se ekipa zaveda, da bi se v primeru poraza Barcelona še dodatno oddaljila na lestvici?
Razmišljamo samo o igranju po enakih načelih kot do sedaj in moramo zmagati za vsako ceno. To je še ena zapletena gostujoča tekma. Razmišljamo samo o zmagah na zadnjih dveh tekmah pred Božičem.