X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napredek igralca, ki danes praznuje 22. rojstni dan

To bo Higuainova sezona, so mnogi dejali pred letošnjo sezono, potem ko je v lanski sezoni dosegel 22 zadetkov. Danes Higuain praznuje svoj šele 22. rojstni dan, zaradi česar lahko od njega pričakujemo še veliko več od vsestranskega napadalca, ki je glede na lansko sezono izboljšal svojo uspešnost doseženih zadetkov iz 19% na 30%.

Gonzalo Higuain je šel že skozi več faz, odkar je igralec Real Madrida. Kot prvo so ga mnogi označevali za preveč nestrpnega, vendar ni trajalo dolgo, da je napadalec postala čudež Madridisma, saj je dosegel kar nekaj odločilnih zadetkov za kraljevi klub, kot je bil tisti proti Espanyol (3-4, 2006/07) in proti Osasuni v Pamploni, s čimer je “Pipita” prinesel belim naslov s španskem prvenstvu.

Zadnja sezona je bila za Higuaina sezona dokončnega preboja med najboljše napadalce. Potem, ko je nadomestil Van Nistelrooy, ki se je poškodoval za praktično celotno sezono, je Gonzalo v La Ligi dosegel kar 22 zadetkov v 2768 odigranih minutah v elitni španski prvi ligi. Pri tem je streljal na gol 114-krat (ena strel na vsakih 24 minut), ustvaril 65 priložnost v kazenskem prostoru nasprotnika (ena priložnost na vsakih 43 minut) in 19% uspešnost doseženih zadetkov. Brez dvomov je bila to njegova najboljša sezona, odkar je leta 2006 prišel v špansko glavno mesto.

Higuain ostaja enak borec, kot v preteklosti, čeprav se mora v letošnji sezoni boriti za vsako minuto igranja z igralci, kot so Raul, Benzema, Van Nistelrooy in celo Cristiano Ronaldo, ki ga Pellegrini včasih uporabi tudi kot napadalca. Zaradi tega je Higuain v letošnji sezoni velikokrat igral izven njegovega standardnega položaja in moral velikokrat igrati na desnem krilu, kjer pa je sprožil manj strelov na gol, kot v preteklosti (en strel na vsakih 33 minut).

Kljub temu, pa se njegova uspešnost doseganja zadetkov ni zmanjšala, saj je še vedno pridno dosegal zadetke in čeprav je do sedaj sprožil manj strelov na gol, se je njegova uspešnost zadetkov povečala na 30%. Tako je lani dosegel zadetek na vsakih 126 minut, v tej sezoni pa je to številko znižal na 109 minut.

Glede na to, da je Argentinec danes komaj upihnil 22-o svečko, ima zato še veliko prostora za napredovanje, zato mu tudi v imenu slovenske navijaške skupnosti Real Madrid čestitamo za rojstni dan in mu želimo še veliko zadetkov in osvojenih naslovov v dresu kraljevega kluba.

LIGAŠKA STATISTIKA GONZALA HIGUAINA
2008-2009 2009-2010
Skupaj


Skupaj


Št. odigranih tekem 34 10
V začetni postavo 31 7
Št. odigranih minut 2.768 654
Skupaj En na vsakih … Skupaj En na vsakih …
Goli 22 126 min 6 109 min
Streli 114 24 min 20 33 min
Uspešnost doseganja zadetkov 19%
30%