X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Interviu: Pellegrini

Manuel Pellegrini cilja na tri točke danes proti Valenciji in posledično povečanju prednosti pred trenutno tretjo uvrščeno ekipo španskega prvenstva.

Van der Vaart veliko igra na zadnjih tekmah. Kaj on prinese ekipi?
Van der Vaart je pomagal na veliko tekmah in sedaj uživa v večji minutaži. Dela dobro. Proti Almeriji je igral kot napadalni vezist in tam deluje dobro.

Nekateri trdijo, da je 45 minutno ogrevanje Raula bilo žaljivo, saj potem ni nastopil.
Na komentarje drugih ne bom komentiral. Raul je imel družinske težave. Dobil je hčerko in ni bil skoncentriran. Ogreval se je, ker je pomemben igralec, vendar ga na potem nismo potrebovali in zato ni igral. Raul velikokrat igra, pa čeprav ne začenja tekem, ker vedno odpre nove možnosti ekipi.

Včeraj ste rekli, da bi navijači na Bernabeu protestirali, če bi Real Madrid igral kot Barcelona. Zakaj?
Resnično mi je všeč stil Barcelone, vendar mislim, da navijači na Bernabeu bolj cenijo konkretne napade. Ne mislim to zaradi tega, ker sem trenutno trener Real Madrida, vedno je bilo tako.

Je potovanje v Valencijo brez Cristiana Ronalda in Kakaja tvegano?
Nikoli se nisem pritoževal glede igralcev, ki manjkajo. So pomembni igralci, vendar veliko igralcev bo izpustilo tekme skozi celotno sezono.

To je prvi vikend, ko bosta Real Madrid in Barcelona igrala brez pomembnih igralcev. Kateri ekipi to bolj škoduje?
Oboji izgubljamo. Izgubijo tudi navijači, ki želijo spektakel. Nogomet izgubi.

Navijači na Bernabeu so ploskali Barceloni na nekaterih tekmah. Mislite, da je to zaradi njihovega načina igre ali zaradi jeze nad lastno ekipo?
Sem prepričan, da navijači spoštujejo njihov stil, vendar imajo drugačnega kot mi. Ne želim kritizirati Barce, vendar mislim, da si navijači na Bernabeu želijo bolj dinamičnega nogometa.

Ekipa je izgubila v Sevilliji in Barceloni. Ali je tekma proti Valenciji pomembnejša kot le tri točke?
Ne. Liga je še dolga in igrali smo proti najmočnejšimi ekipami na njihovem stadionu. Upam na tri točke, ker bi to pomenilo povečanje prednosti pred Valencijo.

Se Villa in Benzema lahko primerjata?
Primerjave so vaša zadeva. Moja naloga ni analizirati Villo. Je odličen igralec in napadalec. Osebno od dvojice gledam le Benzemaja, ker je igralec naše ekipe. Tudi Benzema je odličen igralec.

Vas skrbi, da bi si igralci kot so Van Nistelrooy, Gago in Van der Vaart iskali druge klube v zimskem prestopnem roku in si s tem povečali možnosti za nastop na Svetovnem prvenstvu?
Nekaj je to, kar govorijo mediji, nekaj pa realnost. Mogoče igrajo manj, vendar vsi bodo dobili svojo priložnost. Mislim, da ne nameravajo oditi.

Kako se počutita Metzelder in Van Nistelrooy?
Upam, da bosta pripravljena za nastope po praznikih.

Mislite, da je menjava kapetanskega traku med Raulom in Casillasom prišla spontano?
Misel, da Raul ne vodi več ekipe, ker ne začenja tekem je napačna. Menjave ni. Kapetani ekipe so Raul, Casillas, Guti in Ramos.

Mislite, da bodo navijači na Mestalli napadali igralce, kot je Albiol?
On je igral tam in zaradi tega mislim, da bo dobil lepo dobrodošlico. Mislim, da se bodo navijači obnašali normalno in upali na zmago njihove ekipe nad nami.

Je vaš glavni cilj tokrat remi in ne zmaga?
Gre za pomembno tekmo in mi poskušamo zmagati na prav vsaki tekmi. Z remijem se ne bomo zadovoljili.

Mislite, da ima Valencija veliko možnosti za osvojitev La Lige?
Vse ekipe, ki so pri vrhu lestvice imajo veliko možnosti. Valencija ima vse možnosti za osvojitev, vendar mi hočemo zmagati in ostati pri vrhu.

Bo položaj Banege vplival na vaš sistem?
Ne. Naš sistem ne bo odvisen od Valencije.