X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Valencia 2:3 Real Madrid

Real Madrid se je v soboto izkazal z impresivno zmago proti Valenciji. Higuain je dosegel dva zadetka, svoj prvenec pa je dodal tudi Garay. Tudi brez Cristiana Ronalda in Kakaja, je beli balet pokazal, da ekipni duh prinese obresti tudi na tako težkih gostovanjih, kot je Mestalla.

Po opravljeni nalogi v obrambi in začetnem naletu Valencije, poskusu Mathieua in Pabla Hernandeza, je Real prevzel igro v svoje noge in diktiral tempo. Xabi Alonso in Van der Vaart sta dobro sodelovala na sredini igrišča, v napadu pa tudi Benzema in Higuain, ki sta pokazala, da je ekipa pripravljena na težki obračun. Gostje so imeli veliko priložnosti, vendar je domači vratar Cesar v prvem polčasu vedno dobro posredoval, med drugim mu je pomagala tudi vratnica, ki jo je zadel Ramos.

Tri priložnosti Higuaina so se začele v 15. minuti, vendar na njegov predložek ni našel pravega cilja. Kasneje je Cesar ubranil še dva strela Argentinca. Benzema je prav tako imel svoje priložnosti in to še pred poškodbo Pepeja, ki je igrišče zapustil na koncu prvega polčasa s poškodovanim desnim kolenom.

V drugem polčasu Benzema in Higuain nista potrebovala dolgo za vodstvo belega baleta. Francoz je ušel Matheu in s predložkom lepo našel Higuain, ki je žogo z glavo poslal v dolgi vratarjev kot.

Valencia je nadaljevala z napadi in uspela izenačiti šest minut kasneje. Mathieu je s predložkom lepo našel v kazenskem prostoru Villo, ki je z glavo premagal Casillasa. Za beli balet je štela samo zmaga in po samo nekaj minutah je Marcelo najprej lepo preigral tri obrambne igralce Valencie in kasneje podal globinsko žogo Higuainu, ki je z bližine rutinirano premagal Cesarja.

Sledile sta dve menjavi. Raul je zamenjal Van der Vaarta  pri Realu, pri Valenciji pa je Joaquin v igro prišel namesto David Navarra. Valencija je pritisnila na vrata in prvi strel Joaquina je končal za hrbtom Casillasa. Vendar Real Madrid še ni rekel zadnje besede in po lepem predložku iz prostega strela Xabija Alonsa je Garay z glavo postavil končni izid tekme.

Stadiona: Mestalla (Valencia)
Sodnik: Teixeira Vitienes
Valencia 2-3 Real Madrid

Postava Valencia - Real Madrid