X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Higuain

Gonzalo Higuain je opravil intervju za španski častnik AS. Argentinec je odlično nastopil proti Valenciji in dosegel dva zadetka.

Ste glavni napadalec Real Madrida?
Ne, sem le še en igralec v ekipi.

Želim vam čestitati za zadetke proti Valenciji.
Hvala. Resnica je, da trenutno preživljam najlepše obdobje od kar sem igralec Reala. Počutim se dobro in uživam. Imamo veliko zaupanje v nas in vase.

Ali je bila tekma proti Valenciji najboljša to sezono?
Mislimo, da je bila, še posebno zaradi pomembnosti tekme. Oddaljili smo se od naših nasprotnikov in premagali smo jih, ko je postalo najtežje.

Pomagalo vam je tudi pri zasledovanju Barcelone. Kako je ekipa slavila zmago?
Zmago smo vzeli kot odločilno, to velja tudi za vse ostale zmage to sezono.

Rekli ste, da razumete težko situacijo Benzemaja, ker ste tudi sami šli čez nekaj podobnega. Kako sta se razumela na tekmi proti Valenciji?
Fenomenalno. Odigrala sva nekaj odličnih podaj in oba trdo delala tudi v obrambi. To morava ponoviti že na naslednji tekmi.

Ste bili veseli za njega?
Seveda. Vedno sem vesel za svoje soigralce in zelo sem mu hvaležen za tisto podajo.

Objeli ste ga.
Tisti zadetek je pripadal obema. Proti Valenciji je Karim dokazal, da se je prilagodil ekipi. Odlično dela. Mislim, da je bil delo, ki sva ga opravila na prvi liniji obrambe zelo pomembno. Trener vedno poudarja pomembnost take obrambe.

Po tekmi je Xabi Alonso dejal, da ekipa bolje napada, ko se dobro brani.
Naši nastopi so iz tekme v tekmo boljši. Postopoma prihajamo do stila, ki ga Pellegrini želi. Igramo odločno in to škoduje našim nasprotnikom. V Valenciji smo bili slabi le prvih 20 minut.

Dosegli ste sedem zadetkov na šestih zaporednih tekmah, kot član prve enajsterice.
Vedno sem dejal, da sem imel težek začetek pri Real Madridu. Mogoče zaradi tega poskušam na vsaki tekmi odigrati po najboljših močeh. Uživam v tem, da začenjam tekme za to ekipo, to je nekaj, kar zaradi presežkov v preteklosti ni bilo mogoče. Sedaj moram izkoristiti vsako priložnost, ki se mi ponudi.

Koliko zadetkov želite doseči v tej sezoni?
V lanski sem jih dosegel 22 in letos jih želim še več. Napredek, ki je potreben za to, mi je zelo pomemben. Še vedno sem mlad in lahko še napredujem.

Bi radi osvojili Pichichi nagrado?
To bi pomenilo uresničitev sanj, vendar le če pride skupaj z naslovom prvaka. V Španiji je veliko kvalitetnih napadalcev, ki se začnejo z Villo, ki jih je dosegel že 12.

Cristiano je prav tako odličen strelec. Ali Real Madrid igra enako dobro  brez njega?
Je zelo pomemben igralec, vendar smo dokazali, da lahko igramo dobro tudi brez njega. To smo dokazali v preteklosti in proti Valenciji.

Mislite, da bo ekipa sproščena proti Zaragozi?
To bo najpomembnejša tekma do sedaj, ker bi nas zmaga približala le na dve točki za Barcelono, pred prazniki, kar je pomembno, če se želimo boriti za naslov.