X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Van der Vaart

Na torkovi tiskovni konferenci je Rafael van der Vaart razpravljal o tem, kako srečen je sedaj, ko igra bolj redno.

Vaš položaj se je drastično spremenil.
Stvari potekajo dobro. Predsezona je bila precej težka in nisem veliko igral, vendar so se stvari spremenile, zaradi česar sem vesel. Igram in hočem biti pomemben del te ekipe.

Ali se počutite kot napadalni vezist bolj udobno?
Ja, ker mi ta pozicija igranja najbolj odgovarja. Lahko dosegam zadetke in prav tako podajam žoge. To je enak položaj, na katerem sem že igral tudi v Hamburgu in Ajaxu. Vedno sem igral takoj za napadalcem.

Ste verjeli, da se lahko stvari tako drastično spremenijo?
Prvih nekaj mesecih je bilo težkih, vendar sem se še naprej boril za svoj položaj in želel ostati tukaj. Mislim, da je Real Madrid najboljši klub na svetu in tukaj sem zelo vesel. V nogometu se lahko spremenijo stvari iz dneva v dan.

Ali ste kdaj razmišljali o odhodu?
Ne, želim ostati tukaj.

Ste kdaj pomislil, da morda ne boste vpoklicani v nizozemsko reprezentanco ali da ne bi igrali na svetovnem prvenstvu?
Ne vem. Zdaj je Pellegrini zadovoljen s tem kako igram. Rad bi igral na vsaki tekmi, vendar je tukaj veliko nadarjenih igralcev, zato je nemogoče, da bi vsi igrali naenkrat.

Pellegrini je dejal, da veliko prispevate k dobremu nogometne tej ekipi, ampak kakšne so vaši prispevki, ko gre za obrambo? Je to težko za vas?
Nimam problemov s tem. Rad pomagam v obrambi, vendar imam zagotovo raje napad.

Boste toliko igrati tudi, ko se Kaka vrne?
Uživam v tem trenutku. Ne vem, kaj se bo zgodilo, ko se Kaka vrne. Bo težko, vendar sem samozavesten. Lahko igrama tudi skupaj, tako da bomo videli.

Kako se počuti ekipa po veliki zmagi v Valenciji? Kako se pripravljate na zadnjo tekmo v letu?
Zelo dobro. Ne samo zato, ker smo zmagali, ampak zato, ker smo igrali zelo dobro. Naša samozavest se je zelo povečala. Valencia je bil trd nasprotnik in smo zadovoljni z našo predstavo. Upamo, da bomo igrali tako tudi proti Zaragozi.

Kako je s Pepejem? Kaj ste mu rekli?
Žalostni smo, ker gre za resno poškodbo. Pepe je eden najboljših branilcev na svetu in ga podpiramo kolikor ga lahko. Poskušali smo mu dvigniti moralo, vendar je še vedno težko najti besede.

Ali menite, da klub potrebuje okrepitev, da zapolni njegovo odsotnost?
Imamo veliko igralcev, ki lahko izpolnijo njegovo mesto. Metzelder, Garay, Albiol, Sergio Ramos … Mislim, da ne potrebujemo nobene okrepitve.

Ekipa je dokazala, da lahko zmaga tudi brez Cristiana Ronalda in Kakaja.
To smo dokazali tudi v Valenciji. Imamo več talenta na igrišču, ko igrata Kaka in Cristiano Ronaldo, vendar pa lahko prav tako zmagamo, ko ju ni v ekipi, zato ker ima ta ekipa veliko odličnih igralcev.

Verjetno ste zelo vesel sedaj, ko je z vašo ženo vse v redu in ker igrate pogosteje.
Sem ja. Sylviea se počuti dobro. To je bil tudi eden od razlogov, zakaj sem ostal tukaj, ker ima tudi ona zelo rada Madrid.