X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Esteban Granero kot psiholog

Granero

Esteban Granero ni tipičen 22-letni nogometni igralec. Igralec Reala iz Madrida je ob tem tudi bruc na univerzi, kjer študira psihologijo.

Eden izmed mnogih
“Sem le povprečen študent. Študiram isto snov kot ostali. Moji izpiti so enaki kot izpiti ostalih, tudi moje ocenjevanje je enako.
Razen tega da si lahko sam določam dneve ob katerih imam izpite in da imam lažji dostop do zapiskov s predavanj, sem čisto enak kot vsi ostali študenti.
Navdušen sem nad vsem kar je povezano z biologijo možganov, psihologijo čustev in podobnimi stvarmi. Prav tako me zanimajo tudi študije obnašanja in različnih družbenih položajev.”

Tec-Sanitas center
“Namenjen je temu, da se lahko spočijemo oziroma smo stimulirani z raznimi slikami. Od hitrosti in sekvence predvajanih slik je odvisno ali smo sproščeni ali stimulirani. Napravo sem že videl, vendar je še nisem preizkusil.”

Psihologija na igrišču
“V načinu treninga je prišlo do veliko novosti na področju taktike, tehnike treniranja in fizične priprave, vendar se zdi, da je bila psihologija puščena na stranskem tiru, kljub temu da je zelo pomembna. To dokazujemo iz tekme v tekmo.
Dober primer je, ko vidiš ekipe z manj tehničnega znanja in fizične moči od nasprotnika, kako istega nasprotnika premagajo zaradi tega ker so bolj samozavestni. Predstavljajte si, da ste napadalec, ki se je naučil skoncentrirati samo na tekmo in ki vedno razmišlja le o tem, da bi zabil zadetek.
Predstavljajte si napadalca, ki ima nikoli – končan niz zabijanja zadetkov. To bi bilo neverjetno.”

Treniranje možganov
“Ne zahteva veliko naporov in ima veliko prednosti. Psihološki faktor pomembno vpliva na fizične, tehnične in taktične faktorje. Vpliva na vse ostale in je zato pomembno o njem dobro razmisliti. Možgane lahko celo naučimo, da so po morebitnem porazu kar se da malo prizadeti.”

Kaj si želi
“Želim si biti bolj samozavesten, kar bi mi zelo pomagalo. To je področje na katerem se želim izboljšati. Vedno sem bil ambiciozen in se nikoli nisem zadovoljil z ničemer manj od biti najboljši. Vedno sem si želel biti najboljši.
To sem vedno rabil, če tega nisem dosegel, sem v določeno stvar pač vložil dvakrat več truda. Delanje napak in začenjanje znova je zelo pomembno. Ne smeš biti trmast. Moraš se pobrati na noge, ko se ljudje nad tabo razjezijo.
Moraš si reči :” To lahko storim in mislim da je to najboljše za ekipo.” in poizkusiti znova. In če nadaljuješ z delanjem napak, moraš poizkusiti vedno znova in znova. Ne smeš pa storiti stvari, ki je napaka že v prvem koraku in je kasneje neprestano ponavljati. Če ne bi delali napak bi bili roboti. Delanje napak je obvezno. Pomembno je kako se na njih odzovemo.”