X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 6-0 Zaragoza

Spektakel, zabavo in šest zadetkov, to je tisto, kar je Bernabeu videl pri zmagi Real Madrida nad Zaragozo z rezultatom 6-0. Beli so zmagali z zadetki Van der Vaarta (2), Higuaina (2), Cristiana Ronalda in včerajšnjega slavljenca Benzemaja.

V začetno postavo se je po prestani kazni vrnil Cristiano Ronaldo, Garay in Diarra pa sta nadomestila poškodovanega Pepeja in kaznovanega Xabi Alonsa. Higuain je za prvi zadetek na tekmi potreboval vsega dve minuti, po lepem vtekanju v prazen prostor in odlični podaji Marcela, s čimer je nakazal, da bi lahko gledalci na Bernabeu videli točo golov.

Beli so igrali s hitrimi kombinacijami in se odlično odkrivali in s tem popolnoma držali kontrolo igre v svojih rokah. Van der Vaart je bil blizu zadetka po podaji Ramosa in strelu z glavo (5′), Cristiano Ronaldo pa je poskušal zadeti sedem minut kasneje z močnim strelom, vendar je njegov strel zletel preko gola.

V 25-i minuti je sledila nova akcija Reala, ki jo je zaključil s prvim zadetkom v letošnji sezoni, Van der Vaart, podajalec pri zadetku pa je bil ponovno Marcelo. Še se ni poleglo veselje po drugem zadetku Reala, že je Ramos s podajo našel pred golom Van der Vaarta, ki je dosegel še svoj drugi zadetek v sezoni in na tekmi (27 ‘).

Rezultat prvega polčasa je postavil Higuain s še drugim zadetkom na tekmi, desetim v letošnjem španskem prvenstvu, potem ko je lepo kontroliral žogo na robu kazenskega prostora, nato pa prefinjeno z lobom poslal žogo čez branilca Paredesa, nemočen je bil tudi Vallejo ter tako spravil celi Bernabeu na noge (33′). Svoje je k uspehu ekipe dodal še Casillas, ki na spektakularen način obranil strel Lafite iz roba kazenskega prostora (28′), kar pa je bila v bistvu edini nevarnejši poskus Zaragoze v prvih 45-ih minutah.

V peti minuti drugega polčasa je Cristiano Ronaldo pokazal svoje kakovosti znotraj kazenskega prostora Zaragoze, potem ko se je dobesedno poigral z gostujočo obrambo in vratarjem Vallejom ter dosegel še peti zadetek na tekmi. V nadaljevanju (62′) sta v igro prišla Benzema in Raul, ki sta nadomestila Higuaina in Marcela. Francoz , ki je včeraj praznoval svoj 22. rojstni dan, se je kmalu veselil svojega zadetka, potem ko se je žoga po njegovem strelu od vratnice odbila v gol (70′) in tako sam sebi poklonil najlepše darilo ob rojstnem dnevu. Publika na Bernabeu je bila navdušena nad ekipno prestavo in pospremila Van der Vaart z igrišča z ovacijami, potem ko je namesto njega v igro stopil mladi Granero. Ekipa je zmago s 6-0 poklonila poškodovanemu Pepe in še enkrat več pokazala svojo lahkoto po naslovih v tej sezoni.

Stadiona: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Mejuto González
Real Madrid 6-0 Zaragoza

Postava Real - Zaragoza