X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Najuspešnejši strelci v Evropi

Real Madrid je na 15-ih ligaških tekmah v tej sezoni dosegel kar 40 zadetkov, potem ko je v soboto dobesedno pohodil, z rezultatom 6-0, Zaragozo. S povprečjem 2,6 zadetkov na tekmo, pa so so beli celo na vrhu najboljših petih evropskih ligah po doseženih zadetkih.

Real Madrid je na zadnjih treh tekmah skupaj dosegel 13 zadetkov, s čimer si je prislužili najboljše povprečje doseženih zadetkov na tekmo v Evropi. Do sedaj so Realovi igralci skupaj dosegli 40 zadetkov, kar je štiri več kot vodilna Barcelona in tako v povprečju dosežejo en zadetek vsakih 33 minut.

Gonzalo Higuain je najboljši strelec Reala v La Ligi z desetimi doseženimi zadetki. Pred njim na lestvici za nagrado Pichichi sta samo David Villa (12 zadetkov) in Zlatan Ibrahimović (11 zadetkov).

Povprečje doseženih zadetkov Cristiana Ronalda je osupljiv. Portugalec je skupaj v tej sezoni dosegel že 13 zadetkov na skupaj 12-ih tekmah Lige prvakov in La Liga. V soboto se je svojega zadetka veselil tudi Karim Benzema, ki je praznoval tudi svoj 22. rojstni dan in tako do dobra izkoristil svojih 28 minut igralnega časa.

Če pogledamo po drugih močnih evropskih ligah vidim, da je samo angleški Chelsea dosegel več zadetkov kot beli balet, vendar so oni dosegli 42 zadetkov na dveh tekmah več kot Real Madrid, tako da je njihovo povprečje doseženih zadetkov na tekmo “le” 2,4.

Inter Milan vodi v italijanski ligi s 35-imi zadetki, kolikor jih je dosegel tudi Bayer Leverkusen v Bundesligi. Benfica je dosegla največ zadetkov na Portugalskem in sicer 37, medtem ko sta v Franciji Bordeaux in Marseille vsak dosegla po 30 zadetkov.

Po drugi strani pa je, seveda če bo sedanja ekipa Reala nadaljevala v takšnem ritmu, mogoče tudi, da bodo Real presegel dosedanji rekord 107 zadetkov v eni ligaški sezoni, kar je v sezoni 1989/90 uspelo sloviti “La Quinta del Buitre”.